Няколко са факторите за тази заболеваемост - РНК вирусите, какъвто

...
Няколко са факторите за тази заболеваемост - РНК вирусите, какъвто
Коментари Харесай

Защо има толкова заразени ваксинирани срещу коронавирус в дом за възрастни - ето някои отговори

Няколко са факторите за тази заболеваемост - РНК вирусите, какъвто е коронавирусът, са доста адаптивни, мутират и се приспособяват все по-добре. Това съобщи проф. Радостина Александрова. Александрова е биолог–вирусолог, морфолог и биохимик. Работи в Института по пробна морфология, патология и антропология с музей при Българска академия на науките.
Попитана дали поради това мутиране вирусът няма да се трансформира в злополучие, тъй като груповият имунитет няма да е изпълним, Александрова цитира, че груповият имунитет евентуално е неосъществим, с позиция, че въпросът е сложен, изключително поради развиването на нови разновидности и обстоятелството, че целият свят още е доста надалеч от това 70% от хората да са се срещали с някаква форма на вируса. Не сме наясно дали имунизацията съумява да предотврати предаването на вируса, само че най-малко за момента печелившият ни ход е имунизацията, акцентира професорът пред bTV.
 Европейска комисия показа процедура за ускорение утвърждението на приспособени ваксини против COVID-вариантите Европейска комисия показа процедура за ускорение утвърждението на приспособени ваксини против COVID-вариантите
В рамките на Инкубатор HERA — новият европейски проект за готовност за биологична защита против разновидностите на COVID-19 — Е...
Александрова уточни, че пикът на заразността е когато се появяват първите признаци. Тя съобщи, че Moderna прави тествания с макаци и данните дотук са, че в 2/3 от случаите вирусът не се предава.
До три седмици след втората доза на имунизациите с втора доза разпростирам цялостен ваксинален имунен отговор според рекомендациите на Центровете за надзор и предварителна защита на заразните заболявания в Съединени американски щати (CDC) . При " Янсен " е до три седмици след дозата, тъй като е една, сподели още проф. Александрова.
Припомняме, че през вчерашния ден (24 март) стана ясно, че измежду откритите през март 31 консуматори с COVID-19 в Дома за възрастни с деменция в добричкото село Опанец има и 14 имунизирани против инфекцията. Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Светла Ангелова на конференция. Те са инфектирани преди да съумеят да изградят антитела, след банкет на втората доза от имунизацията на " Пфайзер ", акцентира доктор Ангелова.
От ваксинираните двама са били признати в болница с леко нараснала температура и кашлица, само че следва изписването им. Общият брой на приетите в болница все още е 7, като един от тях е в по-тежко положение.
По-голямата част от всички позитивни консуматори не са имали недоволства . От тези 31 позитивни 14 са били имунизирани през февруари, като датата на втората доза е 26 февруари, съобщи доктор Светла Ангелова, шеф на РЗИ – Добрич.
 Д-р Великова: Ваксината задейства имунитет съответно против вируса Д-р Великова: Ваксината задейства имунитет съответно против вируса
Все още се натрупват данни по тази причина кой имунитет – добитият след имунизация или след преболедуване е по-дълготраен. Имаме данни...
Производителят афишира, че имунизирането не защищава напълно от заразяване, имунизацията предотвратява тежките хоспитализации, т.е. даже и да се болести човек, това разрешава леко протичане на болестта, изясни още доктор Светла Ангелова. Изписани са всички, карантинирани са в дома в обособен бранш и другите домуващи нямат достъп до тях.
Имаме за жалост и двама умряли от потребителите – и двамата са неимунизирани, само че си имат съпътстващи болести, сподели още доктор Светла Ангелова.
Само трима от имунизираните са показали признаци на инфекцията. Някои от имунизираните даже са били приети в болница в болница с висока температура и кашлица.
Директорът на дома за хора с деменция Ева Димитрова посочи пред Българска национална телевизия, че тези, които са били приети в болница от вкъщи, са били 6 души. От тях са изписани 4 души, а двама имат потребност от малко повече лекуване и нито един от тях не е имунизиран. От една година няма свиждания в дома за хора с деменция и Димитрова допуска, че болестта е проникнала от един чиновник, който уведомил нея и персоналния доктор, че има позитивен тест.
Други заболели от личния състав на дома нямало, само че през ноември и декември предходната година имало преболедували ковид, само че били отделени и отведени от работното място в точния момент. " Много героичен одобриха своята отговорност и разграничени със заповед на шефа по три двойки, като всяка двойка по 24 часа 7 дни дежури в Коронавирус отделението. Приеха го с отговорност и аз съм доста признателна за това ", описа Димитрова.
 Проф. Александрова: Не единствено ние, целият свят към момента е много надалеч от груповия имунитет против COVID-19 Проф. Александрова: Не единствено ние, целият свят към момента е много надалеч от груповия имунитет против COVID-19
“За да изградим групова отбрана против вируса, са нужни най-малко 60-70% да имат имунитет. С новите разновидности се счита, че този процен...
В България все по-често има недоумение по кое време имунизациите против ковид стартират да работят и какъв брой работят съгласно това преди какъв брой време са сложени! Няма нито един производител на утвърдена за прилагане ваксина в Европейски Съюз, който да подсигурява мигновен резултат, незабавно след първа доза! Напротив – и при " Комирнати ", и при имунизациите на Moderna и AstraZeneca, зависи за коя ваксина става въпрос! Съответно, всеки може елементарно да откри и какъв брой време след първата доза се слага втората – за " Комирнати " срокът сред двете дози е 21 дни (), за Moderna – 28, а за AstraZeneca рекомендацията в България е 70 дни, само че има, че когато втората доза се поставя и след 12-та седмица, ефикасността е по-висока! Що е то резултатност на ваксина –!
Що се отнася до цялостната конюнктура, проф. Александрова уточни, че в случай че по този начин продължава натискът върху лечебните заведения, ще има нови ограничения. В Европа и у нас английският вид (B.1.1.7) се постанова, по думите ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР