Няколко пожара горяха снощи в Сливен и близките села. Заради

...
Няколко пожара горяха снощи в Сливен и близките села. Заради
Коментари Харесай

Пожари в Сливенско и Пазарджишко, доброволци търсят тлеещи огнища

Няколко пожара горяха нощес в Сливен и околните села. Заради мощния вятър огънят бързо се разрасна.

В обществените мрежи се отправяха апели за доброволци, десетки се отзвоваха. Най-силен беше огънят във вилна зона „ Батмиш “. След среднощ пожарите са локализирани, потърпевши няма. От пожарната предизвестяват хората да бъдат деликатни при боравене с огън поради ураганния вятър през днешния ден.

Пожарът сега е под надзор, сподели Сотир Лазаров

Пожарникари от Пазарджик, Белово и Септември тази нощ потушиха пожар, обхванал огромна повърхност. Сигнал за разразилия се огън е получен малко преди 22:00 часа на телефона за незабавни повиквания 112. Според в началото получената информация са горели сухи треви, стърнища и шубраци в землището сред селата Памидово и Карабунар, съобщи Райна Зайкова.

За потушаване на пожара към мястото били ориентирани четири противопожарни екипа от районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Пазарджик, Белово и противопожарния сектор в Септември.

Огнеборците открили, че огънят се е разпрострял на просторен фронт, а гасенето било в допълнение затруднено от сухото време и поривистия вятър. Въпреки това с доста старания рано тази заран към 06:00 часа пожарът бил локализиран, а час и половина по-късно напълно сподавен.

Установено е, че огънят е обхванал повърхност към 3000 декара. За наслада няма нанесени материални вреди и не е позволено пожарът да се разпростре към околните села.

Те бушуват на територията на няколко общини

Днес денем в периметъра ще дежурят огнеборци, които ще наблюдават за съществуване на местни тлеещи огнища.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР