Няколко области в Западна Русия са били обстрелвани с артилерийски

...
Няколко области в Западна Русия са били обстрелвани с артилерийски
Коментари Харесай

Русия твърди, че Украйна е извършила редица атаки през тази нощ срещу западните области на страната

Няколко области в Западна Русия са били обстрелвани с артилерийски снаряди и безпилотни летателни апарати при набези през тази нощ, осъществени от Украйна, оповестиха чиновници на локалните администрации в " Телеграм ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10648
Днес губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че през нощта е регистриран най-малко един обстрел наоколо до Шебекино, а над 2500 души са били евакуирани в региона. Той означи, че двама души са починали, а други двама са потърпевши, откакто украинските сили са подложили на обстрел път в град Маслова Пристан. " Отломки от снарядите са попаднали в преминаващите коли. В една от тях са пътували две дами. Те са умряли от раните си на място ", посочи Гладков.

Губернаторът на западната съветска Брянска област Александър Богомаз съобщи, че украинските сили са обстрелвали две селища наоколо до границата. Впоследствие той посочи, че са потърпевши и четири жилищни домове.

Губернаторът на прилежащата Курска област Роман Старовойт съобщи, че няколко здания са потърпевши при нощна офанзива с безпилотен летателен уред.

През нощта два дрона с огромен обхват на деяние са поразили и два града в Смоленска област, заяви регионалният губернатор Василий Анохин, а ръководителят на съветската Калужска област Владислав Шапша заяви за гърмеж в гориста околност. Няма данни за потърпевши.

Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира посредством самостоятелен източник информацията за осъществените набези.

През последните дни съветски публични лица оповестяват за нараснал брой набези от Северна Украйна. Министерството на защитата заяви, че вчера силите му са отблъснали три трансгранични нападения на украински " терористични формирования ", както споделя Москва, в Белгородска област, което и е първото сходно навлизане.

Украйна отхвърля нейната войска да е забъркана в нападенията и твърди, че те се правят от съветски доброволци.

Тази заран украинските власти отмениха тревогата за въздушно нахлуване в по-голямата част от страната, а официални лица в столицата Киев обявиха, че защитата на страната наподобява е свалила над 30 крилати ракети и безпилотни летателни апарата, изстреляни от Русия.

От началото на май Москва е нанесла над 20 обособени удара с ракети и дронове по украински градове, напомня Ройтерс.

Русия от своя страна отхвърля да е насочвала удари против цивилни или да е правила военни закононарушения, макар че нейните сили опустошават украински градове и неведнъж поразяват жилищни региони, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР