Няколко неща ни смущават в Истанбулската конвенция – дефиницията за

...
Няколко неща ни смущават в Истанбулската конвенция – дефиницията за
Коментари Харесай

Искрен Веселинов за Истанбулската конвенция: Какъв е този социален пол?

Няколко неща ни смущават в Истанбулската спогодба – дефиницията за пол да вземем за пример, като обществено построени функции, разяснява в „ Лице в лице” зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

„ Какъв е този обществен пол, за който се приказва?”, попита Веселинов. По думите му в българския език няма разнообразни думи за биологичен и обществен пол.

„ Голямата задача на тази спогодба е битката с домашното принуждение и в нея има доста значими текстове. Има обаче една нишка, която слага под въпрос абсолютността на пола –че е въпрос на избор и обществена роля, има ангажимент българската страна да се бори със стандартите, свързани с двата пола”, сподели още той.

„ Ние пазиме тезата, че няма релативизъм в тези неща. Трябва да си зададем въпроса дали няма да отворим вратата за доста несгоди, като ратифицираме тази конвенция”, уточни той.

„ Не сме конфротационно настроени, допустимо е да има интерпретиращи заявления, в които да разбираем по какъв начин се поясняват съответните текстове”, сподели още Веселинов.

Силно обезверен съм дали грижата за природата води митингите, или друго, разяснява той друга настояща тематика.

„ София стана междинен европейски град, където умни и красиви се разхождат по жълтите павета и раздават истини от последна инстанция, обричайки на липса на развиване другите райони на”, счита Веселинов.

Опасностите в Пирин са химерични, а неналичието на икономическо развиване е в този момент и сега, ниските заплати са в този момент и сега. Тези хора да жертват нещо от себе си, а не икономическото развиване на други райони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР