Няколко конкурса за попълване на вакантни войнишки длъжности са обявени

...
Няколко конкурса за попълване на вакантни войнишки длъжности са обявени
Коментари Харесай

Министерство на отбраната обяви конкурси за попълване на вакантни войнишки длъжности

Няколко състезанието за попълване на вакантни войнишки длъжности са оповестени обичайно при започване на годината. В тях могат да аплайват искащите да станат част от една от националните институции, които се употребяват с най-голям престиж и доверие в обществото - Въоръжените сили на Република България. Обявени са състезания на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Съвместното командване на силитеи Националната гвардейска част. За приключили медицина Военномедицинска академия също разгласи 30 вакантни длъжности.

Всички състезания са за приемане на военна работа на лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения в страната и в чужбина. Заявленията на претендентите и нужните документи се подават посредством структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по местоживеене. Детайлна информация за спецификите на длъжностите и вероятностите на военната кариера може да получите също от специалистите на ЦВО.

Повечето от състезанията за вакантни войнишки длъжности включват тест за инспекция на общата просвета, физически тест и събеседване. За някои от длъжностите има и характерни условия.

Кандидатите, спечелили състезанията, се одобряват на военна работа, в случай че към датата на подписване на контракта за военна работа не са навършили 40 години.

***

В Сухопътните войски са оповестени 200 вакантни войнишки длъжности в разнообразни гарнизони. До 22 март претендентите за работа в Сухопътните войски подават заявки и нужните документи. Конкурсите ще се проведат от 21 юли до 2 август по график във военните формирования.

Във Военновъздушните сили (ВВС) са оповестени 169 вакантни войнишки длъжности. До 29 априлкандидатите за военна работа във Военновъздушни сили подават заявки и нужните документи. Конкурсите ще се проведат от 29 август до 9 септември.

Във Военноморските сили (ВМС) са оповестени 177 вакантни длъжности за матроси (войници). По-голямата част от тях са за военни формирования в гарнизоните Варна и Бургас. До 31 март претендентите за военна работа във Военноморски сили подават заявки и нужните документи. Конкурсите ще се проведат по график в съответните военни формирования.

В Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) са оповестени 66 вакантни длъжности. 36 от тях са за гарнизон Пловдив, а 30 - за гарнизон София. До 18 март претендентите за военна работа в СКСО подават заявки и нужните документи. Конкурсите ще се проведат от 4 до 8 април 2022 година

В Националната гвардейска част (НГЧ) са оповестени 50 вакантни войнишки длъжности. 40 от тях са за гвардейци като военната работа се извършва във военно формирование 54 800 - гр. София - НГЧ. До 21 април искащите да бъдат гвардейци подават заявки и нужните документи. Конкурсът ще се организира на 26 и 27 май.

В Съвместното командване на силите (СКС) са оповестени 30 вакантни войнишки длъжности за военни формирования в София и Горна Малина. До 25 март претендентите за военна работа в СКС подават заявки и нужните документи. Изпитите ще се проведат от 9 до 13 май.

Със заповед на министъра на защитата са оповестени 30 вакантни длъжности за военнослужещи във Военномедицинска академия. Длъжностите са за 11 офицери (лекари) и 20 сержанти (медицински сестри и лаборанти). Конкурсът включва изпит по физическа подготовка и събеседване. До 31 март претендентите подават заявки и нужните документи.

Обявите за състезанията, приложенията към тях и Единният армейски тест са оповестени на страницата на Министерството на защитата в рубриката „ Обяви и състезания “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР