Няколко китайски технологични гиганти са започнали да създават приложения, с

...
Няколко китайски технологични гиганти са започнали да създават приложения, с
Коментари Харесай

Защо китайски гиганти опитват да хакнах новите системи за сигурност на Apple

Няколко китайски софтуерни колоси са почнали да основават приложения, с които да заобиколят новите протоколи за сигурност на Apple, съобщи Zero Hedge. От компанията от Купертино показаха, че те ще бъдат налични на iPhone в границите на идващите седмици.

" Разбира се, новите протоколи ще създадат следенето на притежателите на iPhone без тяхното познание по-трудно както за Фейсбук, по този начин и за китайската страна - нещо, което и двете преглеждат като сериозен проблем ", показват от изданието. " Много скоро най-големият софтуерен колос на Съединени американски щати може да лобира, с цел да съпоставя записите за потребителите с China Advertising Association. "

Сред фирмите, които пробват да хакнат Apple, са ByteDance (собственикът на платформата за видеосъдържание TikTok) и Tencent. Причината, най-малко официално, е, че те желаят да са способни да изпращат на потребителите, употребяващи iPhone, таргетирано рекламно наличие.

Целта обаче може да е доста по-злонамерена от изпращането на реклами. Tencent, която е част от групата на Alibaba, беше пощадена от американски наказания през януари, малко преди администрацията на Тръмп да сдаде властта на Байдън. ByteDance обаче е в черния лист на китайските компании, работещи в тесни връзки с армията на страната. Затова през последната година тя беше подложена на напън да продаде TikTok, другояче услугата щеше да бъде неразрешена за потребителите в Съединени американски щати.

В последна сметка това не се случи, само че в този момент, наподобява, опасенията на управляващите се удостоверяват, в светлината на информацията, че тя се пробва да хакне устройствата на Apple.

А смяната в защитните протоколи ще е забележителна. До момента приложенията, конфигурирани на iPhone, използваха системата на Apple IDFA, с помощта на която идентифицираха потребителите, които кликаха върху рекламите. В бъдеще рекламодателите ще би трябвало да желаят разрешение, с цел да събират проследяващи данни. Прогнозата е, че това ще нанесе удар за милиарди върху цифровата рекламна промишленост, акцентират от Zero Hedge.

" В отговор на обновените протоколи, държавната China Advertising Association, в която членуват 2 хиляди компании, стартира да тества нов метод за следене на потребителите, употребяващи CAID, който ще е всеобщо наличен на софтуерните компании и рекламната промишленост в Китай ", акцентират от Zero Hedge.

Именно с помощта на тази технология са известни и имената на ByteDance и Tencent като част от колосите, които ще се опитат да заобиколят протоколите на Apple, защото CAID ще бъде вградена в TikTok съгласно документ на самата ByteDance.

От Apple са безапелационни, че няма да се вършат изключения за китайските компании, без значение дали те са подкрепяни от Китайската комунистическа партия. " Силно имаме вяра, че потребителите би трябвало да бъдат питани, преди да дадат своето единодушие да бъдат проследявани ", акцентират от компанията. " Приложения, за които открием, че нарушават този потребителски избор, ще бъдат отказвани. "

Въпросът е дали компанията от Купертино ще желае да се конфронтира с Китайската комунистическа партия по тематиката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР