Няколко хиляди души протестираха днес в полската столица Варшава срещу

...
Няколко хиляди души протестираха днес в полската столица Варшава срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Полша срещу изтласкването на мигранти обратно в Беларус

Няколко хиляди души стачкуваха през днешния ден в полската столица Варшава против изтласкването на мигранти, което се прави на границата на Европейския съюз, сред Полша и Беларус, съобщи " Франс прес ".

От август насам хиляди мигранти, множеството от Близкия изток и Африка, се пробват да влязат през границата от Беларус в Полша.

Според мигранти и неправителствени организации Полша задържа мигрантите на границата и ги кара да се върнат в Беларус.

Демонстранти, събрали се по апела на няколко Неправителствени организации, минаха в шествие през центъра на Варшава, издигайки плакати, на които пишеше: " Спрете мъченията на границата ", " Няма противозаконни хора " или " Тази нощ някой ще почине от мраз на границата ". Според локални медии по-малки по мащаб демонстрации е имало през днешния ден и в други полски градове.

" Stop torture on the border " - protest against inhumane treatment of migrants on the border of Poland and Belarus.

- Patryk Strzałkowski (@PStrzalkowski)

Общо седем души са изгубили живота си на полско-беларуската граница (която е и източна граница на ЕС) от началото на миграционния поток, следен в региона от лятото, споделят полските, литовските и беларуските управляващи. В четвъртък полският парламент утвърди корекция в закона за чужденците, която узаконява връщането на мигранти даже при подадена молба за леговище.

Досега тази процедура се основаваше на нормално министерско разпореждане. Парламентът утвърди също държавен план на стойност от към 353 милиона евро за издигане на стена, която да попречва мигрантите да минават границата.

Множество правозащитни организации подлагат на критика Полша за въведеното на източната й граница изключително състояние, което пречи на филантропични организации да оказват помощ на мигрантите и не разрешава достъпа за всеки, който не гражданин на страната, в това число на публицисти. Европейски Съюз упреква Минск, че провежда миграционния поток в отговор на глобите, наложени на беларуския режим поради репресиите му над опозицията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР