Няколко хиляди души преминаха по улиците на Рим в късния

...
Няколко хиляди души преминаха по улиците на Рим в късния
Коментари Харесай

Протестиращи в Рим поискаха отмяната на имиграционен закон на Салвини

Няколко хиляди души минаха по улиците на Рим в късния следобяд през вчерашния ден, съобщи Асошиейтед прес. Демонстрацията им беше ориентирана против расизма. Те приканиха също по този начин за анулацията на закон, касаещ сигурността и имиграцията, квалифициран от някогашния вътрешен министър Матео Салвини. Манифестацията под наслов "Обединени и в взаимност против държавното управление, расизма и декретът на Салвини " стартира от Колизеума, където стачкуващи от цяла Италия развяваха флагове и носеха плакати.

"Днешният церемониал приканва за анулацията на законите за сигурността и имиграцията, които през последните години са три. Те засягат мигрантите, нелегално настанилите се, търсещите леговище и даже политическите деятели. Тук сме през днешния ден, с цел да викаме за независимост, прошка и отменянето на законите за всички, защото те засягат една бедна част от популацията в Италия и не вършат живота по-сигурен за никого. Точно противоположното, трансформират се в политически инструмент, който да бъде употребен против дръзналите да неодобрят. "

Сред протестиращите имаше и доста мигранти, пристигнали през последните години в Италия, които са обезпокоени от климата на дискриминация на Апенините. Сред тях беше 18-годишният Ибрахим Ба от Гвинея:

"Определено съм обезпокоен, тъй като в Италия хората постоянно приказват за имигранти, когато стане въпрос за решение на проблемите на страната. А тези две тематики не са свързани. И когато италианските политици ги свържат, или вменят имиграцията измежду проблемите на Италия, това кара италианците да са негостоприемни, егоистични и да усещат ненавист към имигрантите. "

Салвини - неофициалният водач на евроскептичната партия "Лига ", беше главното лице зад декрета, който беше утвърден от предходното държавно управление. Той включваше разнообразни ограничения като възбрана на опцията търсещите леговище да получат право на престояване и затваряне на пристанищата, с цел да се блокира идването на нови мигранти в Италия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР