Няколко германски регионални лидери призоваха европейските власти да ускорят проучването

...
Няколко германски регионални лидери призоваха европейските власти да ускорят проучването
Коментари Харесай

Германски представители настояват ЕС да разреши руската ваксина Спутник V

Няколко немски районни водачи приканиха европейските управляващи да ускорят изследването на съветската ваксина " Спутник V " и да приготвят доставянето ѝ в целия Европейски съюз, щом тя бъде утвърдена, съобщи Франс прес.

Важно е да се ускорят процедурите по одобряването, изключително в тази ситуация със " Спутник ", съобщи баварският министър председател Маркус Зьодер след диалог в четвъртък на ръководителите на 16-те немски провинции с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според Зьодер направените в Европа проучвания на съветската ваксина до момента са посочили, че тя е с висока степен на сигурност, а " в някои случаи и по-добра от към този момент утвърдени ваксини ". Трябва да я одобрим бързо и ефикасно, без да се фиксираме върху нормалните бюрократични детайлности, добави баварският министър председател, считан за вероятен правоприемник на Ангела Меркел.

Европа има потребност от всички ваксини, които можем да си осигурим, сподели на собствен ред кметът на Берлин Михаел Мюлер.

Европейската организация по медикаментите стартира при започване на март изследвания на " Спутник V ", с цел да даде мнение за възможното ѝ одобрение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР