Няколко дни се наблюдават дейности в терена на ул. Стойчо

...
Няколко дни се наблюдават дейности в терена на ул. Стойчо
Коментари Харесай

Съдбата на двата центъра на “Стойчо Мушанов“ неясна, до края на годината отварят улица в района

Няколко дни се следят действия в терена на ул. " Стойчо Мушанов " в Пловдив, който е предназначен за два центъра за грижа за възрастни хора. Оказа се обаче, че става дума за превозване на ЕВН връзка, а не за старт на строителство.

Припомняме, че в края на 2018 беше подписан контракт на безплатна финансова помощ на стойност 1 милион лв. за създаване на двете нови обществени услуги по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

В рамките на плана би трябвало да бъдат издигнати Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция и Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване. Договорът бе подписа заместник-кметът Георги Титюков със срокът за създаване на центровете е 24 месеца.

Процедурата обаче забоксува. Първо теренът, който бе определен за активността, е с предназначението зелена повърхност, т.е. предназначен е за парк. Според общината обаче това не е сериозна спънка. По-големият проблем е, че 3 години, откакто е определен реализатор - компанията „ Строймотанж” ЕООД, която би трябвало да проектира, да извади строително позволение и да построи въпросните центрове, от сдружението са оповестили, че не желае да извърши дейностите на цената, заложена в контракта. Причината е голямата инфлация в строителния отрасъл за последната година.

" Заради оскъпяването строителят желае да предвоговорим цените, което обаче е невероятно. Очакваме го да пристигна и да развалим контракта. Ще му заплатим 30 000 за направения план и ще отворим нова поръчка ", съобщи зам.-кметът Титюков пред кореспондент на TrafficNews. По думите му има период за разплащане на средствата до края на 2023 година.

Междувременно кметът на регион " Централен " Георги Стаменов уточни, че в проекта за тази година влиза отварянето на ул. " Княз Черказки “. В предишното улицата е проектирана да стига до ул. " Стойчо Мушанов ", само че тази връзка остава неосъществена.

" През втората половина на годината би трябвало да стартираме работа по отварянето на улицата, т.е. доизграждането ѝ в сектора от ул. " Капитан Георги Мамарчев " до ул. " Стойчо Мушанов ", уточни кметът Стаменов.

Припомняме, че цялата зона от " Стойчо Мушанов " до бул. " Шести Септември " беше преобразена. Предстои да бъде напълно реновиран и паркинга, който се намира северно от плануваното продължение на улицата, заяви още Стаменов.

По думите на районния кмет продължат правосъдните процедури, които се водят въз основа на заповедите за унищожаване на нелегално строителство в Хаджи Хасан махала.

„ Там, където е имало пороци в самите административни актове и притежателите завоюват поради сходна процедура, издаваме нови заповеди, в които сме отстранили нередностите “, добави той.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР