Няколко дни преди последното за годината заседание на Федералния резерв

...
Няколко дни преди последното за годината заседание на Федералния резерв
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Стиглиц е загрижен за продължаващото повишаване на лихвените проценти

Няколко дни преди последното за годината съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати носителят на Нобеловата премия за стопанска система за 2001 година Джоузеф Стиглиц изрази загрижеността си по отношение на продължаващото повишение на лихвените проценти, което се случва в страната през последните месеци и което съгласно него ще бъде контрапродуктивно.

" След повече от десетилетие на свръхниски лихвени проценти, има смисъл да ги " възстановявате ". Но повишението на лихвените проценти оттатък това, в донкихотски опит за бързо усмиряване на инфлацията, освен ще бъде мъчително в този момент, само че и ще остави трайни белези, изключително в тези, които са минимум способни да понесат тежестта на тези зле премислени политики ", споделя професорът от Колумбийския университет в публикация, оповестена в Project Syndicate, предава. 

В текста той показва отчет от института " Рузвелт ", на който е сътрудничил и който показва, че актуалната причина за инфлацията е дефицитът на предложение, а не остатъкът от търсене (което е нормалната причина).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР