Няколко десетки хиляди души протестираха в икономическата столица на Мианма

...
Няколко десетки хиляди души протестираха в икономическата столица на Мианма
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха срещу военния преврат

Няколко десетки хиляди души стачкуваха в икономическата столица на Мианма - Янгон, против държавния прелом, свалил от власт Аун Сан Су Чжи, съобщи БНР, като цитира AFP.

Протестиращите насочиха апел и за обща стачка. В резултат на това в Янгон към протестното придвижване през днешния ден се причислиха юристи, студенти, медицински сестри, служащи и даже монаси. Протестиращите развяваха флагове с цветовете на Националната лига за народна власт - партията на Аун Сан Су Чжи.

Демонстрантите носеха и плакати, на които призоваваха да бъде отритнат държавния прелом и да бъдат освободени демократичните водачи на страната, арестувани предходната седмица. Протести имаше и в други градове на страната. В Тангу доста протестиращи минаха по улиците на града с мотоциклети и колела, надувайки клаксони. В столицата Найпидау силите на реда за първи път използваха водни оръдия против стачкуващите. Двама души бяха ранени от мощната водна бликам. Засега генералите пучисти не са коментирали митингите в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР