Няколко десетки души се събраха днес на протест в Белград

...
Няколко десетки души се събраха днес на протест в Белград
Коментари Харесай

Сърби протестират в Белград заради ударите в Сирия

Няколко десетки души се събраха през днешния ден на митинг в Белград против ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, съобщи ТАСС от мястото на събитието.

Участниците в митинга обявиха, че Сърбия и сръбският народ постоянно ще бъдат с " другарска Сирия ".

" Внимателно следим по какъв начин НАТО, Съединени американски щати, Англия и Франция атакуват самостоятелна страна. Ние имаме сходен опит, по тази причина разбираме добре по какъв начин се усеща сирийският народ и поддържаме неговото законно управление ", съобщи жена, която взе участие в демонстрацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Протестиращите носят знамената на Русия, Сърбия и Сирия, портрети на Владимир Путин, Башар Асад и Слободан Милошевич. Някои от тях са пристигнали с децата си. Един от стачкуващите държи афиш, на който боец от НАТО е набол дете на щика си. " Долу ръцете от Сирия ", скандират стачкуващите.

По-рано сръбският президент Александър Вучич съобщи, че ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия припомнят за бомбардировките на НАТО над Югославия по време на спора в Косово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР