Няколко депутати от румънската Национално-либерална партия получили заплашителни есемеси на

...
Няколко депутати от румънската Национално-либерална партия получили заплашителни есемеси на
Коментари Харесай

В Румъния плашат за запалят депутати, ако гласуват за зеления сертификат

Няколко депутати от румънската Национално-либерална партия получили заплашителни есемеси на служебните си телефони поради идното гласоподаване на законопроекта за въвеждане на зелен документ за достъп до работното място, оповестява Българска телеграфна агенция. 

" В сряда получих заплашително обръщение по мой адрес и по адрес на моето семейство. " Внимавай по какъв начин гласуваш за зеления документ. Ще запалителен теб и фамилията ти. Ако този документ мине, всяко деяние е целесъобразно, ние сме в законна защита ", описа депутатът Габриел Аврамеску.

Той уточни, че това обръщение е било получено и от други членове на партията. Народните представители ще сезират съответните органи.
Въпреки заканите, депутатът уточни, че позицията му е изцяло ясна и че той изрично поддържа нуждата от въвеждане на зеления документ.

Нормативният акт бе отритнат от Народното събрание, само че долната камара на Народното събрание има решаващия глас в този случай. Очаква се гласуването да се състои идната седмица.

В четвъртък румънската полиция разруши група за основаване на подправени документи. Петима души са задържани, като всички са медицински чиновници от Северозападната част на страната. Задържаните предложили подправените документи против 250-300 евро. В схемата взели участие медицински сестри и чиновници от регистратурата на лечебните заведения във Вама Петя и Бихор.

Разследването открило, че с цел да не провокират съмнение, здравните служащи отваряли флаконите и изсипвали имунизацията в мивката.

От подправената скица се възползвали най-вече румънци, живеещи в чужбина. Те получавали документ за имунизация с препарата на " Янсен ", без даже да се явяват във имунизационния център.

Румъния и България са на последно място по имунизация в Европейски Съюз. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР