Няколко държави членки на Г-20 осъждат излизането на Русия от

...
Няколко държави членки на Г-20 осъждат излизането на Русия от
Коментари Харесай

Държави от Г-20 осъдиха излизането на Русия от зърнената сделка

Няколко страни членки на Г-20 осъждат излизането на Русия от зърнената договорка, която позволяваше безвреден експорт на зърно от черноморските пристанища на Украйна, съобщи финансовата министърка на Индия Нирмала Ситхараман, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Няколко страни осъждаме отдръпването, като сме на мнение, че това не биваше да се случи ", сподели тя пред медиите.

Срокът на договорката, подписана с посредничеството на Организацията на обединените народи (ООН), изтече през вчерашния ден. Русия се отдръпна от съглашението със мнението, че " не може да подсигурява сигурността на корабите ". Организация на обединените нации на собствен ред разгласи, че това деяние на Русия " нанася удар по хората в потребност по целия свят ".

Финансовите министри на страните от Г-20, които се събраха в индийския град Гандинагар за двудневна среща, не са съумели да намерят общ език по въпроса за войната в Украйна, отбелязва Сихтараман.

Разговорите сред хората, определящи икономическата и финансовата политика на страните членки на Г-20, завършиха през днешния ден без заключително взаимно официално съобщение, като домакинът Индия популяризира за медиите председателско обобщение.

По време на председателството си на Г-20 Индия се надяваше да сплоти страните членки на формата по въпроса за реформирането на банките с многостранно присъединяване, за налагането на международно равнище на криптовалутата и за ускореното облекчение на дълговото задължение на уязвимите страни. Конфликтът сред Русия и Украйна обаче хвърли дълга сянка върху световната дипломация.

" Целият ни дневен ред беше придвижен напред - одобриха го всички ", беше декларирал по-рано във връзка с последния ден на диалозите чиновник на индийското държавно управление, поискал анонимност.

Повечето западни страни като Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция, приканиха другите страни да жигосат изрично Русия и войната в Украйна, до момента в който Русия и нейният другар Китай се опълчват на сходна позиция и лобират против нея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР