Няколко читалища в села от община Асеновград ще бъдат ремонтирани

...
Няколко читалища в села от община Асеновград ще бъдат ремонтирани
Коментари Харесай

Селски читалища от Асеновградско ще бъдат ремонтирани с европари

Няколко читалища в села от община Асеновград ще бъдат ремонтирани с европейски пари , в случай че плановете на локалното управление бъдат утвърдени за финансиране. Общата сума, която се чака да бъде отпусната, е в размер на към 550 000 лв., разпределени в две позиции. По едната ще се кандидатства за разпределяне на 311 000 лв., а за другата - 241 000 лв.. Някои от читалищата, които ще получат опцията да се радват на ремонт, са в селата Тополово, Избеглии, Боянци, Нови извор, Червен и други.
Със средствата ще се акцентира най-много на ремонтите на читалищните покриви. Ако сумата е задоволителна ще бъдат осъществени и замяна на дограма и вътрешен ободрителен ремонт. Не е планувано да се купуват съоръжение и мебели. Предвижда се да се акцентира главно на ремонта, защото това е най-належащо. С плана община Асеновград ще кандидатства посредством Местна инициативна група (МИГ) " Куклен - Асеновград " по Оперативна стратегия " Развитие на селските региони ". Одобрението си за това дадоха съветниците от локалния парламент още преди няколко месеца. А в този момент, с цел да се направи съпоставяне и да се посочи дали препоръчаните цени от компаниите реализатори са реалистични, са оповестени пазарни съвещания. Те са разгласили на интернет уеб страницата на община Асеновград.
Чрез тях се цели да съберат минимум три предложения и да се направи оценка. Накрая, откакто общината кандидатства и бъдат утвърден планът с обособените му подпозиции, ще бъде оповестена социална поръчка за избор на компания, която да извърши ремонта. И едвам тогава ще стартира действителната работа по ремонтните дейности. Предвидено е да се кандидатства по Мярка 7, с подмярка 7.2 - „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “.
В състезанието за пазарната консултация могат да се включат всички заинтригувани - самостоятелни специалисти или органи или други участници на пазара. Необходимо е да има регистрация в Централния професионален указател на строителя (ЦПРС) към Строителната камара. Срокът за подаване на предложения е до 17:00 ч. на 15.10.19 година Основният аршин, по който ще бъде осъществена пазарната консултация, е " най-ниска цена ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР