Няколко авторитетни медии едновременно съобщиха за най-мащабната в историята сделка.

...
Няколко авторитетни медии едновременно съобщиха за най-мащабната в историята сделка.
Коментари Харесай

Сделката на века: Broadcom може да закупи Qualcomm за $100 милиарда

Няколко авторитетни медии по едно и също време оповестиха за най-мащабната в историята договорка. Предстоят огромни промени при производителите на чипове.
Авторитетното издателство Bloomberg, а малко по-късно и Reuters оповестиха за подготвяната договорка на века сред Broadcom и Qualcomm на сума превишаваща $100 милиарда.



Според Bloomberg, производителят на информационни чипове Broadcom може да погълне производителя на мобилни чипсети и безжични устройства – компанията Qualcomm. Според изтеклата вътрешна информация, Broadcom е подготвена да предложи за приемането на контролния пакет акции по $70 в брой за една акция, а останалото с скъпи бумаги. Това е доста, тъй като сега цената на една акция на Qualcomm е малко над $61.



Ако това се случи, ще бъде основана компания, която може да бъде оценена на над $200 милиарда, а Broadcom ще стане третият по големина производител на чипове след Intel и Samsung. В момента Broadcom Limited е на седмо място в света по произвеждане на чипове с годишен оборот към $15 милиарда. Компанията създава и съставни елементи за Apple.

Bloomberg означи, че регулаторните органи на Съединени американски щати може и да не разрешат договорката. Но стартира да се появява неофициална информация, че договорката ще бъде оповестена още идната седмица.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР