Някои субсидии за преминаване към биологично земеделие и за агроекология

...
Някои субсидии за преминаване към биологично земеделие и за агроекология
Коментари Харесай

Намаляват субсидиите за биологично земеделие и агроекология

Някои дотации за прекосяване към биологично земеделие и за агроекология ще бъдат понижени, плануват ремонти в наредбите за използване на съответните ограничения от ПРСР 2014-2020 година, оповестени за публично разискване до 17 февруари. Субсидиите за прекосяване към биологично развъждане на полски култури, в това число фуражни, по размер 11 " Биологично земеделие " се понижават до 282 евро/ха за площи, декларирани след 1 януари 2018 година За площи, декларирани до тази дата, подпомагането е 284 евро на хектар. Годишният размер на дотациите за биологично развъждане на полски култури, в това число фуражни, остава 168 евро/ха, в случай че са декларирани преди началото на предходната година. За площите, декларирани по-късно, дотацията пада до 166 евро/ха.

Аграрното министерство планува понижаване на дотациите и по размер 10 " Агроекология и климат ". С 31 евро/ха се свива подпомагането по направление " Поддържане на местообитанията на царски орел и египетски лешояд в обработваеми земи с орнитологично значение " за превръщането им в непрекъснато затревени площи, в случай че заявките са подадени след 1 януари м. година За площи, декларирани преди този момент, дотацията е до 278 евро/ха.

Пипер вид „ Ивайловска капия “ е премахнат от листата на застрашените от изгубване локални сортове, значими за селското стопанство, сочи информацията от Изпълнителна организация по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Затова оглеждането на този вид няма да се финансира по реда на наредбата за подкрепяне на застрашени от изгубване сортове. Това излиза наяве от отчета с претекстове на зам.-министър доктор Лозана Василева по измененията в наредбата за използване на мярка 10 „ Агроекология и климат “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР