Някои собственици на електромобили съобщават, че трябва да купуват гуми

...
Някои собственици на електромобили съобщават, че трябва да купуват гуми
Коментари Харесай

Тежката истина за електромобилите – съсипват гумите яко!

Някои притежатели на електрически автомобили оповестяват, че би трябвало да купуват гуми единствено след 10 до 16 хиляди км шофиране - една четвърт или даже пета от типичното изхабяване на гумите на автомобил, работещ с двг. От известно време фирмите за гуми се пробват да ни пробутат концепцията за специфични гуми за EV - гуми, които могат да се оправят с натоварването на въртящия миг, до такива, които се търкалят по-тихо за по-малко звук от пътя или за всеки покупател на EV по нещо привлекателно.

Но скорошна история от Флорида в The Miami Herald разказва в детайли по какъв начин притежателите на електрически автомобили там са били стреснати от това какъв брой бързо им се постанова да сменят гумите на своите електрически автомобили. От Herald са разговаряли със притежател на магазин, който е профилиран в ремонта на електрически автомобили, който им споделил че постоянно вижда притежатели идващи поради изхабяване за промяна на гуми. В EV Garage Miami, сервиз за ремонт на Sweetwater, който обслужва 90 % електрически транспортни средства, водещият механик Джонатан Санчес сподели, че гумите са най-често срещаното нещо, с което клиентите се сблъскват, без значение какъв модел или марка EV карат.

Нийл Семел, притежател на Mercedes EQS, споделя пред The Herald, че в случай че е знаел какъв брой постоянно ще купува гуми, в никакъв случай не би купил колата - „ Ако някой ме огледа и каже, господин Семел, ще обикнете тази кола, само че след към 7000 благи ще би трябвало да платите 1400 или 1500 $, с цел да промените гумите, не бих купил колата “.

Така че за какво електричките имат такова бързото изхабяване на гумите? Това е композиция от доста мощ, която би трябвало да бъде овладяна неотложно, и огромни лични тежести. Но това също се свежда до самостоятелния жанр на шофиране - „ Ако караш като баба, видът кола не би трябвало да има значение “, сподели Санчес.

Какво споделят фирмите за гуми за казуса? Те са наясно с него и работят върху характерни за EV решения. Като Michelin, който предлага да вземете гумата Primacy за електрически транспортни средства, която съгласно тях предлага до 7% нарастване на пробега. Michelin също по този начин пусна „ Self seal “, което самопоправя пробиви на гумата и понижава малко тежестта,защото не се постанова да се държи аварийно колело в колата.

Дори и с бързото изхабяване на гумите от електрическите автомобили, притежателите ги обичат. Семел споделя, че той и брачната половинка му обичат техния EQS, макар че той си яде гумите, а просто желае фирмите за гуми да измислят нещо, което се износва по-малко бързо.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР