Някои смятат, че душът сутрин служи като начин за освежаване

...
Някои смятат, че душът сутрин служи като начин за освежаване
Коментари Харесай

Защо трябва да миете само 3 части от тялото, според проучване

Някои считат, че душът заран служи като метод за ободряване и начало на деня, до момента в който други взимат душ през нощта като метод за разпределяне. Науката обаче не е съгласна с тази процедура. Всъщност кожният лекар доктор. Санди Скотницки, предлага да се къпете по-рядко и да се мият единствено 3 елементи на тялото.

Събрахме информация за този научно утвърден способ за къпане, с цел да споделим с вас какъв брой постоянно би трябвало да се къпете и кои са единствените 3 елементи на тялото, които би трябвало да миете.

Многото къпане може да не е добра концепция

© shutterstock.com

Твърде честото къпане може да навреди на кожата ви повече, в сравнение с да помогне. Например може да изсуши кожата ви, изключително в случай че употребявате абразивно вещество или сапун. Освен това можете да изчерпите значимите масла, липиди и бактерии, които оказват помощ на кожата ви да устои на възпаления, поддържа гладка текстура и укрепва защитната й преграда.

Колко постоянно би трябвало да се къпете?

 © shutterstock.com

Според доктор Крис, непрекъснат доктор на ITV This Morning, всекидневният душ е неприятен за вас, защото отмива потребните бактерии, които живеят по кожата. Освен това ежедневните душове са нездравословни освен за кожата, само че и за косата. Д-р Анджела Ламб има вяра, че несъразмерното миене с шампоан може да изсуши косата ви и да изтъпи цвета й. Следователно доста кожни лекари предлагат душ през ден или 2 до 3 пъти седмично, а доктор Niket Sonpal сподели, че миенето с шампоан през ден или по-малко е идеално.

1. Трябва да дадете приоритет на подмишниците

Измиването на тялото ви от главата до петите със сапун и вода може да аргументи кожни проблеми. Въпреки това е от решаващо значение да поддържате задълбочена хигиена в региона на подмишниците. Д-р Санди Скотницки предлага 3-степенна рутина за душ, която включва измиване на подмишниците вместо всекидневно къпане, с цел да избегнете проблеми като екзема.

2. Трябва да дадете приоритет на слабините

Друг минус на ежедневното разчистване на цялото ви тяло може да са проблемите, породени от душ с вода, която съдържа сол и химикали като хлор, флуор и пестициди. Следователно, почистването на региона на слабините и другите 2 части на тялото може да е задоволително. Слабините, като подмишниците, са по-податливи на врастнали косми и напредък на гъбички. За да избегнете зараза, би трябвало да миете тази частна част от тялото всеки ден.

3. Трябва да дадете приоритет на краката

 Измиването на краката ви е значима част от предложената от кожните лекари 3-степенна процедура за душ, защото краката ви натрупват нечистотия, в случай че сте боси и натрупват влага, размножаваща бактерии, в случай че носите чорапи или обувки.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР