Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в

...
Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ние зор за хартиена бюлетина нямаме, но явно цяла Европа посяга на демокрацията

„ Някои се пробват да ни привързват към хартиената коалиция в Народно събрание. Ние победихме за следващ път - с техния Изборен кодекс и техните машини за гласоподаване, и техния вътрешен министър “, по този начин разяснява Бойко Борисов абсурда за измененията в ИК, поради които „ Продължаваме промяната “ напуснаха залата.
Прочетете още
Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков дефинира предлагането за връщането на хартиената бюлетина като " цялостен разгром на демокрацията ", само че Борисов не му остана задължен и напомни, че редица страни в Европа не престават да са гласоподават с хартиена бюлетина.

„ Пороците на машините, подозренията в тях от страна на всички партии, са ясни. Предлагам да говорите с сътрудниците доста рационално да извършите всичко допустимо да гарантирате 100% честността на тези машини. От през вчерашния ден тематиката за машинното гласоподаване се подвигна в Щатите, и настроенията също са 50 на 50. На европейско равнище това беше решено от дълго време – няма да се доверим на машината, и по тази причина са с хартия. Политическа партия дефинира това като „ посегателство на демокрацията “, ами тогава цяла Европа „ протяга ръка на демокрацията “, уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели още, че „ Ние напън за хартиена бюлетина нямаме. Ние желаеме правдивост и почтеност “, само че насочи укор: „ Молбата ми е да не бързат, нищо не постанова подобен драматизъм “.

Борисов уточни, че Общественият съвет освен че не би трябвало да бъде закрит, а в противен случай да бъде подсилен.

„ Нека разногласието да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този публичен съвет, с цел да има оптималната бистрота, и опция на хората, които имат вяра в Неправителствени организации, а не в ЦИК, да са

Оставете регион " Чужбина ", прикани Борисов.

„ Когато го вкараха на Разпети Петък преди, те не споделиха от кои региони ще взимат депутати. Тези, които живеят и работят за непознати стопански системи ли ще избират ръководството тук? Движение за права и свободи ще са най-облагодетелствани от този регион, само че щом Политическа партия и сътрудниците не схващат това, оставете региона, така и така през няколко месеца харчим по 100 милиона за избори “, разяснява Борисов.

" В никакъв случай коларобация с партиите на статуквото, ние би трябвало ясно да се определим, че сме част от реформистките сили ", добави и Томислав Дончев.

Междувременно и Движение за права и свободи скочиха срещи изявлението на Андрей Гюров за " хартиена мафия ". 

Мустафа Карадайъ изиска глоба за Гюров поради обиди, отправени от трибуната на Народното събрание. По-рано ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров прочете декларация против връщането на хартиената бюлетина в правната комисия с гласовете на Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия, като назова обединението им против машинния избор хартиена мафия. След това Политическа партия и Демократична България напуснаха залата. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР