Някои от производителите на автомобили задават абсолютно неприемливи интервали за

...
Някои от производителите на автомобили задават абсолютно неприемливи интервали за
Коментари Харесай

Експерти: Не купувайте скъпо масло за автомобила, а го сменяйте по-често

Някои от производителите на коли задават безусловно неприемливи шпации за промяна на смазката. Когато притежател на МПС избере да купи по-евтино моторно масло, той не заплаща " за марката ". Освен това, като прави избор в интерес на налични моторни масла, той надеждно се застрахова против придобиване на имитации, които се вършат главно за скъпите масла, написа AutoMedia.bg.

В последна сметка артикул, който е относително бюджетен, се оказва по-добър от незнаен артикул в красива кутия с логото на прочут производител. Това е мнението на специалисти от самостоятелната петролна асоциация (IPAA).

Имайте поради също, че евтиното масло може да се сменя по-често. В последна сметка не е толкоз скъпо, колкото при положение на закупено " марково " масло. Факт е, че за доста модерни мотори производителите на коли задават безусловно неприемливи за експертите шпации за  " възобновяване “ на смазочните материали, като някои доближават до 20 000 км.

Ако правите интервенцията промяна на масло два пъти по-често от предложеното, даже при потребление на по-евтина смазка, тогава моторът единствено ще ви благодари. В същото време пакетът с добавки също ще се актуализира по-често, което е извънредно положително решение за мотора.

Също по този начин, при всяка промяна на маслото субпродуктите от износването на мотора се отстраняват от системата за смазване. Наличието на този тип абразив форсира повредата на триещите се елементи на механизма. И премахването на тези частици " от обращение " е още веднъж от изгода за дълголетието на силовия елемент.

Следователно преходът към по-евтини масла, но съпроводен със съкратени шпации на промяна, ще има оптимален резултат върху жизнеспособността на моторите на колите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР