Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но хигиената

...
Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но хигиената
Коментари Харесай

Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Някои от пасажерите са съгласни да заплащат повече, само че хигиената да е по-добра

Лоша хигиена и настъпление на дървеници във влаковете на БДЖ, за това алармират пасажери, оповестява.

Ежедневно пасажери от цялата страна употребяват един от най-евтиния метод за превоз – железопътния. Цената им харесва, не обаче и поддръжката. Някои от пасажерите даже са съгласни да заплащат повече, стига и качеството да е по-добро.

Ще се касае до нашествието на дървеници, специалисти припомнят, че те не са рискови и не придвижват заболявания и в действителност в купетата на влаковете ги внасят пасажерите.

„ Дървениците са във влакове,внесени с багаж от пасажерите или с облекла, обикновено е, те са директно свързани с хората. Ухапването провокира отичане върху кожата, сърбеж в някой случаи, някой хора даже не го усещат “, разяснява доцент Николай Симов, ентомолог.

Борбата с нашествието на тези инсекти може да бъде извънредно комплицирана, а гаранция за цялостното им заличаване – няма, прецизира ученият.

Ивайло Георгиев, шеф на отдел „ Продажби и обслужване “ на БДЖ, изясни, че всички композиции в придвижване се почистват и дезинфекцират по график, пред да тръгнат на път. Основно разчистване се прави на 28 дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР