Някои от най-посещаваните варненски заведения са със заповеди за запечатване

...
Някои от най-посещаваните варненски заведения са със заповеди за запечатване
Коментари Харесай

Емблематични варненски заведения със заповед за запечатване от НАП

Някои от най-посещаваните варненски заведения са със заповеди за запечатване от Национална агенция за приходите. Това демонстрира описът с подлежащи на запечатване търговски обекти, оповестен на уеб страницата на приходната организация.

Сред тях са дискотека на ул. ”Студентска ” и бар клубове на бул. ”Чаталджа ” и до Образцов дом.

В листата на Национална агенция за приходите с подлежащите на запечатване търговски обекти попадат още няколко бара, заведения за хранене и механи, сладкарница, пекарна, бърза закуска, месарница, кинкалерия, магазин за злато, аптека, дентален кабинет, фитнес зала и сервиз за автогуми. Заповед за запечатване е издадена и за количката за пуканки до Фестивалния комплекс.

Нарушения на наредбите на Закона за Данък добавена стойност, които са причина за използване на насилствена административна мярка, са открити и в кръчма в с. Калиманци и в бензиностанция в с. Тополи.

Списъците на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местоположение са налични в интернет страницата на Национална агенция за приходите. В особено основана графа може да се извърши информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, за които се постанова насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “. Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

Работата на НАП-Варна през предходната година демонстрира, че до дейно затваряне на обекти се стига в към 1/3 от случаите. Причината е, че доста от заповедите се апелират и се стига до правосъдни решения. Освен това запечатването не става ненадейно и на момента. Дава се период на търговеца да апелира заповедта, както и да изнесе стока от обекта.

Неиздаване на касов бон или липса на касов уред са двете съществени аргументи за издаване на заповед за запечатване, изясни Ваня Димитрова, която оглавява дирекция " Контрол " в НАП-Варна.

Актуалният лист с подлежащите на запечатване търговски обекти в цялата страна съдържа 944 позиции. Най-много заповеди за запечатване са издадени от НАП-София – 328. Териториалната дирекция в Бургас е с 215 заповеди, а НАП-Варна е трета със 199 (половината от тях са в морската столица). Пловдивската дирекция на приходната организация е разпоредила краткотрайно затваряне на 114 обекта, а дирекцията във Велико Търново – 88.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР