Някои от най-популярните животни в света са били доста по-големи,

...
Някои от най-популярните животни в света са били доста по-големи,
Коментари Харесай

Най-голямата костенурка на света е тежала над тон

Някои от най-популярните животни в света са били много по-големи, в сравнение с в този момент. Гигантсткият бобър е бил с размерите на черна мечка, а титанобоа е била змия с дължината на учиилищен рейс, като има опцията да покрие с площта си цяла гума на трактор. Морските скорпиони са друго страшилище, което е имало размерите на джет.

Изследване от 2020 година на изданието Scientific Advannces демонстрира някои от най-специиалните типове и среща аудиторията със Stupendemys geographicus – гигантска сладководна костенурка, която има размерите на естествен седан с четири порти.

Същата е живяла по крайбрежието на Южна Америка към 5 до 10 милиона години, преди да се образува река Амазонка. Въпросната костенурка е към 100 пъти по-тежка от актуалните си родственици и има допустимо най-голямата черупка в историята на костенурките.

Теглото на този жител е към 1145 кг и по-лошото е, че е постоянно подготвен за борба. Някои от индивидите също по този начин могат да се похвалят и с рога на главата си, които стоят от двете страни – учените не са виждали сходен образец в праисторията.

Мъжките са разполагали с шипове и по черупката, до момента в който женските са били изгладени. Поне това имат вяра учените в Цюрих. Големите мъжки костенурки са били същински бойци, до момента в който женските са се считали за доста по-спокойни човеци. Естественият им зложелател е пурузавъра, който на практика наподобява на голям кайман с тегло от към 8.4 метрична тона и има потребност от повече от 40 кг храна дневно.

Първият път, когато животното публично е разказано, е през 70-те години на предишния век, когато учените стартират да изследват размера, анатомията и разпространяването в екологията на костенурката. Твърди се, че мокрите зони на Венецуела и Колумбия са скрили още доста други специфични влечуги, които занапред ще се изследват.

Повечето са принудени да изчезнат, изключително откакто техният по-сериозен режим се скапва, освен това много грубо. Един от най-големите и сполучливи типове на земята е гъбата с всички нейни разновидности, само че там към този момент всичко е намерено.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР