Някои от най-богатите хора в света призоваха правителствата да повишат

...
Някои от най-богатите хора в света призоваха правителствата да повишат
Коментари Харесай

Милионери: Вдигнете данъците на богатите

Някои от най-богатите хора в света приканиха държавните управления да покачат налозите върху положението на заможните, с цел да оказват помощ с обезпечаването на пари за ограниченията, ориентирани към справяне с пандемията от ковид. Група от 83 милионери прикани за „ дълготрайна “ смяна в отворено писмо, оповестява Военновъздушни сили.

„ Когато COVID-19 поразява света, милионери като нас играят сериозна роля за изцелението на нашия свят “, се споделя в писмото. Сред подписалите се под него са богатата наследница Абигейл Дисни и съоснователят на компанията „ Бен и Джери “ Джери Грийнфийлд.

В писмото се споделя: " Не, ние не сме тези, които се грижат за болните в отделенията за интензивно лекуване. Не караме колите за спешна помощ, които доставят пациенти в лечебните заведения.

Ние не запълваме рафтовете на хранителни магазини и не доставяме храна до вратата. Но ние имаме пари, доста

Парите, които са обезверено нужни в този момент и ще продължат да бъдат нужни през идващите години, до момента в който светът ни се възвръща от тази рецесия. "

Хора от седем страни са добавили имената си към писмото, в това число английския кино режисьор Ричард Къртис и сър Стивън Тиндал, създателят на група за хранилища за артикули на едро и един от най-богатите хора в Нова Зеландия.

Групата предизвести, че икономическото влияние ще „ продължи десетилетия “ и може да тласне повече от половин милиард души в беднотия. „ Правителствените водачи би трябвало да поемат отговорността за събирането на нужните средства и за справедливото им консумиране “, се споделя в писмото.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР