Някои от най-богатите хора на планетата отделят сериозни средства за

...
Някои от най-богатите хора на планетата отделят сериозни средства за
Коментари Харесай

Защо Безос и Гейтс финансират лов на съкровища в Гренландия?

Някои от най-богатите хора на планетата отделят съществени средства за “лов на съкровища” в Гренландия.

Те се надяват, че ще открият сериозни метали под топящия се лед на самоуправляващата се провинция.

Ледниците на Исландия се топят с невиждана експедитивност в резултат на климатичните промени, което съставлява неповторим абсурд.

Минните компании и вложителите имат вяра, че под леда има богатство от минерали и метали, които могат да задвижат зелената гражданска война и да решат климатичната рецесия.

За първи път в историята топящият се лед направи допустимо проучването на евентуални минни обекти, които другояче са затрупани от епохи, написа Money Control.

Милиардери, като Бил Гейтс, Джеф Безос и Майкъл Блумбърг, поддържат KoBold Metals и неговата задача да откри сериозни минерали, които могат да се употребяват за зареждане на милиони електрически транспортни средства.

Търсим находище, което ще бъде първото или второто по величина най-значимо находище на никел и кобалт в света, споделя Кърт Хаус, основен изпълнителен шеф на KoBold Metals, пред CNN.

Базираната в Калифорния компания си партнира с Bluejay Mining за “лова на съкровища” в Гренландия.

Екип от 30 геолози, геофизици, водачи, механици и готвачи сега лагеруват на място, където се надяват да намерят редки и благородни метали. Те употребяват хеликоптери и дронове с предаватели, с цел да проучат подземната повърхнина.

Използването на изкуствен интелект оказва помощ на екипа да проучва получените данни и да реши къде да копае. Големите очаквания са сондирането да стартира още идващото лято.

Климатичните промени предизвикат доста паники и последици. Те обаче са и опция да бъдат направени нови изследвания, както и да се копае в Гренландия.

Повишаващото се търсене на електрически коли докара до битка за никел, кобалт и литий, които се употребяват в производството на EV акумулатори.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР