Някои от демонстрантите се оттеглиха, но голяма група остана. До

...
Някои от демонстрантите се оттеглиха, но голяма група остана. До
Коментари Харесай

Началото на края за Конвоя на свободата в Отава

Някои от стачкуващите се отдръпнаха, само че огромна група остана. До края на вчерашния ден бяха задържани над 100 души. Задържаните ще останат 24 часа в ареста и ще им бъдат предявени обвинявания, в това число за материални вреди и вандалщина, както и за това, че употребяват деца като щит на мястото на митинга. В интервенцията са изтеглени и 21 автомобила, оповестява Военновъздушни сили.

„ Свободата в никакъв случай не е била безвъзмездна. Какво в случай че ни сложат белезници и ни вкарат в пандиза? “, съобщи прочувствено един от протестиращите пред Associated press.

Кадри от местопроизшествието демонстрират стотици служители на реда, които настъпват деликатно към сърцето на протестната зона до Парламентарния рид. Много от стачкуващите се хванаха за ръце във верига, пеейки националния химн.

„ Демонстрнти, би трябвало да си тръгнете. Всеки в периметъра на противозаконния митинг може да бъде задържан “, написа на страницата си в Twitter полицията на Отава. Временният шеф на градската полиция Стив Бел сподели в края на петъчния ден: „ Ще работим ден...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР