Смущаваща гледка измива плажовете на Западното крайбрежие: „Портите за наводнения се отвориха и става все по-лошо всеки ден“

...
Някои нещастни плажуващи в Калифорния виждат морски живот както никога
Коментари Харесай

Някои нещастни плажуващи в Калифорния виждат морски живот както никога досега, мъртъв и изхвърлен на брега, както се съобщава от The Guardian.

Какво се случва?

От началото на юни водорасли, наречени pseudo-nitzschia, убиват морски лъвове, тюлени и делфини, които са изхвърлени на брега по крайбрежието на Южна Калифорния. Въпреки че често не са токсични, при определени условия водораслите могат да произвеждат домоична киселина (DA), аминокиселина, която влияе върху нервната система на животните, които я консумират.

Според The ​​Guardian вредните водорасли цъфтят като това е разболявало морски животни и преди, но това е тежко и изглежда идва от по-далечно крайбрежие от обикновено.

Сам Довър, съосновател на Института за морска и дива природа на Нормандските острови (CIMWI) и негов директор по ветеринарна медицина, каза пред изданието: „Настоящата криза е просто безпрецедентна.“

Рут Доувър, също съосновател на CIMWI, добави: „Вратите на наводненията се отвориха и просто става по-лошо всеки ден. Получаваме 30 до 60 доклада на час и повече от 300 доклада на ден.“

И това вероятно е само началото.

Морските лъвове са стражеви видове и Дан Коста, директор на Института по морски науки и изтъкнат професор в Калифорнийския университет в Санта Круз, каза пред The ​​Guardian , „Те ни показват, че това, което започваме да виждаме, са екологични смущения, по-чести и с много по-високи величини.“

Защо тази крайбрежна катастрофа е тревожна?

Прегряването на Земята вероятно е причина за увеличаването на токсичните цъфтежи като това, което означава, че тези смъртоносни явления могат да станат по-редовни, тъй като нашата планета продължава да се нагрява.

Когато нашите океани бъдат извадени от равновесие, това токсично водорасло изглежда процъфтява. Повишаващите се температури и киселинността в океана са ключови фактори за този дисбаланс. Човешките отпадъчни води и селскостопанските оттоци могат да доведат до промени в океана, а човешките дейности също водят до прегряване на нашата планета.

Както CNN обясни, невротоксинът (DA) навлиза в хранителната верига, когато планктонът изяде водораслите , и става по-концентриран, докато се движи нагоре по веригата. Тъй като цъфтят повече токсични водорасли, повече животни ще бъдат засегнати и дори може да попадне в храната ни, причинявайки тежко заболяване и смърт.

Какво може да се направи, за да се спасят морските животни?

Учените работят върху модели, които да помогнат за прогнозиране кога може да възникнат огнища на DA, а общностите в Калифорния инвестират в инфраструктура, за да намалят количеството отпадъчни води и оттичане, които завършват в нашите океани.

Хората също могат да предприемат действия, за да спрат замърсяването на нашите океани и прегряването на нашата планета. Можем да избегнем пластмаси за еднократна употреба, да заменим наторените тревни площи, които причиняват токсично оттичане, и да ги заменим с местни градини, да интегрираме чиста енергия у дома и да ограничим изгарянето на метан.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за Готини новини и готини съвети, които улесняват да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР