Някои неизяснени и спорни въпроси в криптозоологията … Наскоро, известният уфолог

...
Някои неизяснени и спорни въпроси в криптозоологията …
Наскоро, известният уфолог
Коментари Харесай

Някои неизяснени и спорни въпроси в криптозоологията

Някои неизяснени и противоречиви въпроси в криптозоологията … Наскоро, известният уфолог и откривател на паранормални феномени Ник Редфърн (Nick Redfern) изрази мнението си за криптозоологията (Zona666.com). Той споделя: „ Криптозоологията в действителност се смята за дисциплинираност, която се занимава с проучването и търсенето на животни, непознати за науката. Въпреки това, би трябвало да кажа, че аз самият избирам името „ Лов на чудовища “, тъй като за мен, такава дума като криптозоология наподобява прекомерно неразбираема. Сигурен съм, че множеството хора, в случай че ги попитате какво е криптозоология, няма да имат никаква визия. Но, в случай че им кажете “лов на чудовища ”, хората схванат защо става дума. ” Според Лорън Коулман, шеф на Международния музей по криптозоология в Портланд (Portland), “криптозоология ” безусловно значи изследване на скрити и към момента не открити скотски типове. Изчислено е, че в този момент 1,8 милиона типа живи същества, живеещи на планетата Земя, са известни на хората, до момента в който общият им брой, съгласно някои оценки, би трябвало да е към 7 милиона типа (!). Поради това, макар, че криптозоологията постоянно се осмива като псевдонаука, в действителност тя е належащо и доста значимо направление.



Обаче, в случай че се прегледат тези създания, които криптозоолозите постоянно изследват, се оказва, че в действителност те не са животни. Или, най-малко не са животни до степента, в която се отнасяме към този термин. Например Йети (Голямата стъпка (Bigfoot), Йоуи (Yowie) и др.). Повечето откриватели на Йети ще кажат, че тези същества са незнайни типове огромни примати или са оживели до наше време, като изчезнали хуманоидни маймуни. Но, нещата се усложняват, когато има истории, свързани с Йети, в които тези същества се държат доста по-различно от познатите животни. Има доста известия, че Йети са били следени в непосредствена непосредственост до НЛО или даже влизащи в НЛО. Съществуват и доста истории, в които хора, които са били прекомерно покрай Йети, са изпитвали странни усеща на дезориентация и боязън, като изглеждало, че те са следени от тези Йети. Има даже истории, в които Йети имали и други “суперсили ”. Например, след среща с тях, някои очевидци изпитвали „ синдром на изгубеното време “. Тоест, някои събития ги нямало в паметта им и не си спомняли нищо от това което им се е случило. Някои откриватели на Йети считат, че те са в положение да изолират и управляват инфразвук, и че с него могат да въздействат на хората. Нискочестотните звуци са неподходящи за човешката нервна система. Четете още: Плачещият Скуонк – най-странния криптид в света В публикация от 27 февруари 2019 година за уеб страницата Exemplore, откривателят Дермал Розан написа, че е допустимо те да излъчват звукови талази. Статията на британски език може да прочетете ТУК.



Има истории на очевидци, които са виждали по какъв начин Йети безусловно изчезват в ярка светлина. Всички тези истории не са толкоз необятно публикувани. На фона на общата маса известия, те са малцинство, само че съществуват и не могат да бъдат изхвърлени, просто тъй като не се вписват в общата идея. Ако Йети са просто примати, които към момента не са открити от науката, тогава те не би трябвало да се свързват нито със странни проблясъци, нито с НЛО, звукови талази и така нататък В последна сметка, всички известни огромни хуманоидни маймуни, като горилите или шимпанзетата, не са виждани в сходни обстановки. Ако Йети е единствено маймуна, то тогава ще се държи като маймуна. Друг обект на криптозоологията е Догмен (човекът куче). В изображенията постоянно е представян като вампир и съвсем постоянно е описван като вълк, ходещ отвесно на двата си задни крайници. От известията на очевидците се оказва, че доста постоянно Догмените са виждани наоколо до някои антични религиозни здания, като могили, а също и покрай кръстовища, гробища или остарели мостове. Всички тези места обичайно се свързват със свръхестествени и паранормални феномени. Ако Догмените са някакви същински животни, каква е повода те да живеят единствено до антични могили и мостове?



Криптозоолозите се интересуват също, от по този начин наречените езерни чудовища. Най-известното измежду тях е Неси от шотландското езеро Лох Нес (Loch Ness). Много търсачи на Неси основават причините си на научна основа. Те считат, че Неси е динозавър, който е оживял до наше време, или е друго незнайно животно. Но, в случай че се прегледа обширната история на проучванията на Неси, се оказва, че с Неси постоянно са свързани свръхестествени феномени. Например, известният откривател Тед Холидей постоянно се оплаквал, че по време на опитите му да снима Неси с камера или да направи фотография, неговото съоръжение се разваляло в най-решаващите моменти. Ако се случило да направи фотоси, то тогава, те се оказвали развалени. Други откриватели на Неси, в най-важните моменти постоянно започвали да изпитват странни неразположения. Известният окултист Алистър Кроули имал частно имението „ Болескин хауз ” на брега на Лох Нес. Твърди се, че там той е правил разнообразни вълшебен ритуали. Често са виждани НЛО над самото езеро, а през 70-те години на предишния век, Тед Холидей е срещнал до Лох Нес Мъже в черно. Оказва ли се, че всички тези създания евентуално не са животни, които към момента не са открити от учените, а са нещо свръхестествено? Трябва ли да бъдат изключени от криптозоологията? Да …, в случай че се счита, че криптозоологията се занимава единствено с търсене на неразучени същински животни от плът и кръв. А с Догмен, Йети и други, би трябвало да се занимават откриватели с друго поле на деяние – окултно и паранормално.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР