Някои навици, които на пръв поглед изглеждат полезни, може да

...
Някои навици, които на пръв поглед изглеждат полезни, може да
Коментари Харесай

5 „полезни“ навика, които вредят на здравето ни

Някои привички, които на пръв взор наподобяват потребни, може да се окажат нездравословни за здравето ни. Ето кои са те.

1. Увличате се прекалено много по зеленчуците
 Подути глезени през лятото? Ето по какъв начин да се справите Подути глезени през лятото? Ето по какъв начин да се справите
Знаете ли, че по-голямата част от хората страдат от възпалени подути крайници и глезени (и други елементи на тялото) заради прекомерно огромно зад...

Зеленчуковите салати са отлична храна, богата на фибри, витамини и минерали, която с изключение на всичко това е с ниско наличие на калории. Но на фона на всички тези преимущества, зеленчуците не обезпечават на тялото ни нужните му хранителни субстанции.

По-специално, те не съдържат протеини, въглехидрати и скъпи мазнини. Следователно несъразмерната им консумация пречи на естественото храносмилане и асимилиране на доста значими съставни елементи като желязото, да вземем за пример.

Зеленчуковите артикули не би трябвало да надвишават 50% от храната, която консумираме всекидневно.

Ако желаете да се храните здравословно, не забравяйте да включите в менюто си протеинови храни - птици, риба, яйца, както и храни, съдържащи здравословни мазнини като ядки, мазни морски риби, студено пресовани растителни масла.

2. Пиете доста вода
 Никога не правете това с климатика, унищожавате здравето си Никога не правете това с климатика, унищожавате здравето си
През горещите летни дни няма нищо по-хубаво от климатик, който разпръсква отлично студен въздух в целия дом. Когато не понасяте топлота...

Много хора следват сляпо съвета да пият 8-10 чаши вода на ден. Но те не се преценяват с обстоятелството, че това е междинен индикатор и за огромна част от тях посоченото количество даже е рисково.

Прекомерната консумация на вода води до понижаване равнището на електролитите в кръвта. Това може да предизвика по този начин наречената „ водна интоксикация “, която включва куп съществени последствия за здравето, в това число и гибел.

Препоръчителният дневен банкет на вода е 30 ml на 1 kg телесно тегло.

3. Спите прекалено много

Дългият сън е фантазия на доста хора, само че в действителност той е извънредно нездравословен. В хода на научните опити е открито, че при хората, чийто всекидневен сън надвишава 9 часа, рискът от диабет се усилва с 20%, а от коронарна болест на сърцето с 38%.
 Сутрешните привички, които неотложно да си ЗАБРАНИМ Сутрешните привички, които неотложно да си ЗАБРАНИМ
Навиците са нещо, с което човек привиква. Ако приказваме за неприятни такива, които могат да ни навредят, най-добре да се положат старания и да бъд...

Нормата на здравословен сън за всеки човек е самостоятелна, само че тя не надвишава 7-9 часа на ден.

4. Тренирате интензивно

Ако прекарвате цялото си свободно време във фитнеса и упражнявате интензивно, рискувате да навредите съществено на здравето си. Освен до контузии усиленият спорт може да докара и до бъбречна непълнота. Не забравяйте, че тялото се нуждае от отмора, с цел да възвърне силата, нужна за поддържането на физиологичните функционалности.

Здравословна норма за спортна интензивност е не повече от 3 часа седмично със лека или междинна активност.

5. Никога не излизате без слънцезащитен крем на цялото тяло
 Това са НАЙ-ЛОШИТЕ наставнически привички, които ВРЕДЯТ на децата Това са НАЙ-ЛОШИТЕ наставнически привички, които ВРЕДЯТ на децата
Всеки родител поставя извънредно доста усърдие да отглежда децата си по допустимо най-правилния метод. Майките и бащите обаче не осъзн...

Използването на слънцезащитни артикули е от значително значение за попречване на меланома. Но към въпроса за отбрана от слънчевата радиация също би трябвало да се подходи вярно, като не забравяте, че ултравиолетовата светлина е нужна за синтеза на витамин D в организма.

Когато излизате навън, не нанасяйте слънцезащитни артикули на горните и долните крака. За разходки изберете времето преди обяд или след 16 часа, когато слънцето не е толкоз нападателно.

Но върху лицето наложително би трябвало да се нанася артикул със SPF отбрана преди всяко излизане.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР