Някои мигрантите се опитваха да помагат с качването на носилките,

...
Някои мигрантите се опитваха да помагат с качването на носилките,
Коментари Харесай

Медиците от катастрофата край Чирпан: Някои мигранти се опитваха да помагат с качването на носилките

" Някои мигрантите се опитваха да оказват помощ с качването на носилките ", съобщи пред БТВ доктор Георги Георгиев, доктор в ЦСМП-Стара Загора откакто микробус с 46-ма афганистанци спука гума и катастрофира на автомагистрала “Тракия.

" Беше осветено, беше обозначено, имаше задоволително служители на реда на пътя. Нашите екипи действаха доста добре и в синхрон - нямаше суматоха, нямаше боричкане ", добави той.

Всички потърпевши са откарани в незабавното поделение на университетската болница в Стара Загора. Там ги посрещат екипи от 5 отделения.

" Приблизително към 15 от пациентите бяха в по-тежко положение, в това число две от децата, които са приети в болница към този момент в нашата болница. Другите бяха уплашени, те не можеха да беседват с нас. Те даже британски не знаеха, всичко беше единствено с жестове ", изясни доктор Златина Василева, дежурен реанимация в незабавно приемно поделение.

" Емоцията идва след това, откакто всички бъдат настанени на вярното място. Облекчение, че сме съумели да помогнем ", добави тя.

" В момента няма време за страсти, гледаш да си свършиш работата, да видиш какво се случва за момента - вземаш ограничения и действаш ", уточни доктор Пеньо Великов, доктор в ЦСМП-Стара Загора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР