Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна -

...
Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна -
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна - след това

Някои гласоподаватели получават лява обувка преди изборите, а дясна - по-късно. Това е същинска история, част от схемата с купения избор. Това сподели за Нова телевизия някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

 

" Трудно наличните текстове в Наказателния кодекс биха могли да бъдат приложени при корпоративен избор. В редица от случаите на служащи и чиновници не се заплаща нищо. Обяснява им се, че с цел да върви въпросното комерсиално сдружение, би трябвало да бъде определен или избран отново еди кой си. Когато то работи единствено с държавни поръчки, идващи от избрана партия, е ясно за кого би трябвало да гласоподават чиновниците ", разяснява Йорданов.

 

По думите му в Наказателен кодекс има три правни правила, които регламентират наказванията за пазаруване на гласове. " В тях мъчно може да се види нещо, което да визира корпоративния избор. Една голяма войска от служители, държавни или общински, също знаят за кого да гласоподават и нямат потребност от 150 лв. - те си получават заплатите и смяна в политическата обстановка ги плаши неистово ", изясни Йорданов.

 

Според него е належащо да се вършат повече акции против купения избор и да се огласяват по-шумно. " С връщането на хартиените бюлетини се открива по-широка опция за имитация на изборния резултат, в това число и за пазаруване и пласиране на гласове. Говорим освен за директна тръговия, а и за корпоративен избор ", уточни той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР