Някои хора са късметлии, че могат да заспят няколко минути,

...
Някои хора са късметлии, че могат да заспят няколко минути,
Коментари Харесай

3 грешки, които допускаме, когато не можем да заспим

Някои хора са късметлии, че могат да заспят няколко минути, откакто допрат глава до възглавницата. Ако обаче не сме измежду тях, заспиването може да бъде непосилен и нескончаем развой. В тези случаи постоянно прибягваме до разнообразни способи за по-бързо заспиване. Проблемът е, че някои нормални препоръки и привички, които се считат за стимулиращи съня, в действителност могат да имат противоположен резултат.

Ето къс лист с някои от нездравословните ежедневни навици, които са във щета на заспиването.

1. Прием на сънотворни лекарства
Това е най-голямата подигравка – същите медикаменти, продавани, с цел да ни оказват помощ да спим по-добре, в действителност могат да попречват нощната отмора. Причината е, че няма сигурни доказателства, че хапчетата за сън покачват качеството на съня значително. Според данни на изследвания заспиването се форсира единствено с няколко минути.

Това е доста значимо, защото качеството на съня е от главно значение, с цел да можем да презаредим и да се събудим освежени.

2. Нямаме график на съня
Макар да звучи като логически съвет, сходно на „ яж, единствено когато си гладен “, лягането в друг час всеки ден може да докара до нарушавания на съня с течение на времето. Това е огромен проблем измежду хората на възраст сред 20 и 40 години, защото телата им наподобяват в положение да се оправят с неналичието на режим.

3. Пием алкохол
Много хора употребяват алкохола като метод да се приспят, като множеството от тях настояват, че оказва помощ да се провиснал и да заспят по-бързо. Макар това да е правилно в кратковременен проект, не е от изгода в дълготраен. Въпреки че оказва помощ да заспим по-бързо, в сравнение с когато сме трезви, алкохолът вреди на качеството на съня, което ни пречи да се усещаме отпочинали и свежи на сутринта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР