Някои хора откриват щастието в малките неща – чаша горещ

...
Някои хора откриват щастието в малките неща – чаша горещ
Коментари Харесай

Оказва се, че може би не знаем нищо за щастието

Някои хора откриват щастието в дребните неща – чаша парещ шоколад и добра компания или пък инцидентна среща със остарял другар. Други пък го считат за висша цел в живота, която се реализира мъчно.

Във видеото горе разберете кои са навиците, които ни пречат да сме щастливи

Науката от трета страна го вижда като умеенето да направляваме продължителния развой на непрестанни възходи и падения, тъй че те да не се отразяват отрицателно върху живота ни.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИТЕ, КОИТО ДОКАЗВАТ, ЧЕ ЖИВЕЕМ В ПРЕКРАСЕН СВЯТ

Оказва се, че човешката визия за щастието много се разминава с някои от най-големите открития на науката за него. Ето и няколко образеца за това:

Получаването на дарове не ни прави по-щастливи

Разопаковането на дарове по разнообразни мотиви може да ни развесели извънредно доста, само че науката твърди, че пазаруването и пакетирането на дарове ни прави доста по-щастливи.

ВИЖТЕ ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА УСМИВКАТА

Проучване от 2008 година открива, че хората са по-удовлетворени, когато харчат пари за други, а не за себе си. Друго от 2013 година поддържа предходното и прибавя, че изказванието е годно за хора от цели 136 страни по света, а освен в Северна Америка.

По-рано тази година пък учените откриха неврологична връзка сред щедростта и щастието.

Правото на огромен избор не ни прави по-щастливи

Със сигурност е по-добре да имаш избор, в сравнение с да нямаш, само че по-голямото право на избор не постоянно ни прави по-щастливи.

Психологът Бари Шварц организира опит, при който открива, че при съществуването на прекалено много варианти, способността на хората да избират се изключва. Проучвания по тематиката пък откриват, че правенето на избор е извънредно изморително за мозъка и ни наранява.

Дългите ваканции не постоянно си костват

Известният израелски психолог Даниел Канеман счита, че хората се дефинират на две нива: посредством преживяващата и посредством запаметяващата им същина. Преживяващата живее сега, а запаметяващата се любува на предишното.

Светът е прелестен, а тези 10 фотоси го потвърждават

Почивките са бърз способ за благополучие за мнозина, само че Канеман изяснява, че заради съществуването на запаметяващата ни същина, едноседмична почивка е два пъти по-добра, в сравнение с двуседмична да вземем за пример.

Освен в случай че всеки ден от ваканцията не е друг, най-после спомените се смесват и човек не е толкоз благополучен от претърпяното.

Никой не би трябвало да се пробва да бъде благополучен непрекъснато

Едно от най-грешните разбирания за щастието е, че то би трябвало да бъде непрекъснато. Науката предизвиква хората да се откажат от тази визия и да стартират да виждат щастието като едно многолико положение.

Малки ежедневни неща, които вършат живота по-добър

Повече пари не постоянно значат по-голямо благополучие

Проучване, извършено в Съединени американски щати, Канада, Дания и Холандия, открива, че харченето на пари за услуги като персонален чистач или готвач, които освобождават повече време в всекидневието на хората, ги прави по-щастливи.

Щастие може да се купи с пари

Това значи, че парите въпреки всичко способстват за щастието ни. От друга страна обаче същото изследване открива, че вложението във движимости съвсем няма въздействие върху цялостното ни благополучие.

По-старо проучване в Съединени американски щати пък демонстрира, че по-високата заплата усилва щастието, само че има предел, при който стопира да дава отражение.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР