Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка

...
Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка
Коментари Харесай

6 възможни причини хората да поддържат ТОКСИЧНИ връзки

Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка и да сложат край. Те не престават да се тормозят с токсичните взаимоотношения, които имат с даден човек. Това се отразява на душeвността, здравето, прочувственото положение и като цяло – на живота ви. Понякога осъзнаването на обстановката идва много по-късно, до момента в който преди този момент сте се заблуждавали, че това е индивидът за вас и без него не можете да живеете. Токсичността в едни връзки има разнообразни лица, които се демонстрират в избрани стадии от връзката. А какви са аргументите да поддържате тази връзка жива? Ето няколко вероятни:

Заблуждавате себе си
8 знака, че сте браншове в токсично семейство
Истерии, безпокойствие, скрити страсти, ниско самочувствие - за жалост някои родители предават всички тези отрицателни качества на децат...
Прочети повече
Заблуждавате се, че имате потребност от този човек, с цел да сте щастливи, само че тази връзка ви прави повече нещастни, в сравнение с противоположното. Не ви е необходим различен човек, с цел да се почувствате по-добре. Лъжите, които изричате пред себе си и другите, ще поддържат тази огромна машинация още малко време, след което отчаянието ще настъпи стремглаво.

Надявате се той да се промени

Това може би е най-голямата илюзия, в която може да вярвате. Ако си мислите, че даден човек ще се промени напълно единствено поради вас, по-добре спрете да бъдете толкоз наивни. Не си изграждайте подправен облик на индивида до вас в съзнанието си, тъй като той в никакъв случай няма да бъде подобен, какъвто вие желаете да е в действителност. Вместо да се пробвате да програмирате някой по отношение на вашите идеали, без той да изявява желанието си, приключете тази връзка и сигурно ще намерите индивида, с който може да постигнете естетика и баланс в връзките.

Имате се за недостойни
Мъжете от тези зодии постоянно стават токсични и изпитват потребност да управляват всичко
Всички мъже се стремят да демонстрират най-хубавото от себе си при започване на връзката. Те демонстрират схващане и се държат деликатно към пол...
Прочети повече
Ако продължавате да сте във връзка, в която не се чувствате добре, то допустима причина за вашето безучастие може да се окаже фактът, че не се чувствате задоволително сигурни в себе си и почтени за обичане от някого различен. Не си мислете, че сами сте заслужили такова отношение, постоянно се стремете към по-добро и се уважавайте. Не стойте там, където ви имат за даденост и не ви ценят задоволително.

Имате ниско самочувствие

Подобно на горната точка, причина за това да стоите в токсична връзка може да се окаже и неналичието на самочувствие. Не сте уверени в себе си, мълчите си и се оставяте да ви управляват – по този метод вие освен, че няма да сте щастливи, само че и ще ставате все по-неуверени и ще се смятате за недостойни. Ценете се и си тръгвайте постоянно оттова, където не ви ценят.

Не можете да бъдете сами
Как да разпознаеш токсичните другари
Токсичните другари не са толкоз лесни за различаване, тъй като, в случай че желаят, могат ловко да прикрият същинските си усеща и претекстове за...
Прочети повече
Още една причина, заради която поддържате нездравословни връзки. Предпочитате да сте нещастни и в токсична връзка, в сравнение с да чувствате самотност и да нямате човек до себе си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР