Някои хора изглежда избягват КОВИД като цяло, докато други боледуват

...
Някои хора изглежда избягват КОВИД като цяло, докато други боледуват
Коментари Харесай

Защо някои хора никога не хващат ковид, а други го карат по няколко пъти

Някои хора наподобява заобикалят КОВИД като цяло, до момента в който други боледуват при всеки нов вид

Въпреки вълните от ковид и впечатляващите статистически данни за инфекциите, някои хора остават устойчиви на болестта с вируса, написа

Някои имунолози считат, че повода за тази "непроницаемост " е естественият вграден имунитет.

В Обединеното кралство в този момент е в ход изследване, чиито създатели откриват дали някой е имал антитела, способни да се борят с вируса на короната, даже преди началото на пандемията. Учените имат вяра, че кръвта и клетките на такива хора могат да оказват помощ за по-доброто схващане на природата на имунната система, а също по този начин могат да оказват помощ за основаването на ваксина, която е ефикасна против всеки вид.

Ученият сподели в изявление, че инфекцията, зародила макар имунизацията, може да се изясни с редица фактори. Важно е да се разбере, че имунизацията, която дава известна степен на отбрана, не основава повсеместен имунитет, защото „ гените на имунитета се разграничават доста от човек на човек “.

Вече са правени опити да се разбере дали има натурален имунитет към ковид през интервала на пандемията. По-специално, учени от University College London, които изучаваха случаи на зараза измежду медицинския личен състав, откриха, че някои хора страдат от по този начин наречените „ абортивни инфекции “.

Те не са имали антитела против КОВИД-19, само че броят на Т-клетките им е над междинния - това демонстрира, че телата им са обезвредили вируса, предотвратявайки опцията му да проникне надълбоко в тялото. С други думи, те съумяват да се борят с ковид, без да бъдат имунизирани или ваксинирани след заболяване – т.е. имат натурален имунитет.

Изследователите имат намерение да схванат какъв брой хора могат да имат този тип имунитет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР