Някои големи маркетингови компании използват аналитичен софтуер, който тайно записва

...
Някои големи маркетингови компании използват аналитичен софтуер, който тайно записва
Коментари Харесай

Apple подгони приложения, които тайно записват ставащото на екрана ви

Някои огромни маркетингови компании употребяват изчерпателен програмен продукт, който скрито записва всяко плъзване по екрана ви и всеки жест в приложенията им. Сега Apple публично стартира да уведомява тези разработчици да отстранен скандалния код, в случай че не желаят приложенията им да бъдат извадени от App Store.
Причината е, че множеството такива приложения не желаят експлицитно разрешението на потребителите да записват техните жестове и ставащото на екрана. Това опонира на разпоредбите на цифровия магазин, които изискват потребителското единодушие за всички форми на записване на интензивността на ползвателя на приложението.

Нещо повече, става известно, че въпреки аналитичният програмен продукт сякаш да маскира сензитивната информация, данни като номера на кредитни и персонални карти остават забележими.

Говорителят на Apple съобщи, че компанията към този момент е уведомила разработчиците, чиито приложения нарушават тази политика, и Apple ще „предприеме незабавни дейности, в случай че е необходимо“. В един случай, колосът от Купертино е споделил на разработчик, че имат по-малко от един ден , с цел да отстранен кода и да подадат още веднъж приложението си. Ако те не съумеят да разрешат казуса в границите на този период, тяхното приложение ще бъде отстранено от App Store.

Компания, наречена Glassbox, употребява технологията за запис на екрана, с цел да записва интензивността в приложения като Air Canada, Abercrombie & Fitch, Expedia и Hotels.com. Нейната технология разрешава на тези клиенти да възпроизвеждат дейностите на потребителя, давайки им съответни образци за това по какъв начин клиентите употребяват техните приложения. В изказване Glassbox отхвърли, че клиентите ѝ „шпионират“ потребителите, като акцентира, че „предоставя на клиентите си средства за маскиране на всеки детайл от персоналните данни.“ Освен това компанията съобщи, че не споделя информация с трети страни и че данните, които улавя, са „силно предпазени и криптирани“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР