Някогашният образователен министър Даниел Вълчев се включи в защита на

...
Някогашният образователен министър Даниел Вълчев се включи в защита на
Коментари Харесай

Вълчев: Колко харчил Борисов?! Следващите опаткаха за 6 месеца много повече

Някогашният учебен министър Даниел Вълчев се включи в отбрана на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Не харесваме, не харесваме Борисов, само че, в последна сметка, става известно, че Борисов не харчи толкоз доста. Виждате ли какъв брой е неуместно? А тези, които споделяха, че Борисов е подобен и онакъв, за шест месеца опаткаха ужасно нещо ", съобщи пред БНР деканът на Юридическия факултет на Софийския университет.

Той продължи с коментар за образованието в влиятелни университети: " Трябва да имаме поради, че, както и се оказа - с опрощение за това, което ще кажа - с последния ни министър-председател, това, че си приключил магистърска стратегия в един от най-хубавите университети в света, надалеч не е отзив за това, че си интелигентен човек. Това първо. Второ, политиката не е въпрос единствено на разсъдък. Политиката от моя позиция е въпрос, първо, на някакви морални ориентири, които би трябвало да имаш, второ, на визия за развиването на обществото. Трето, би трябвало по някакъв метод да си обясняваш света ".

Според проф. Вълчев най-важното за един политик е да е угрижен за хората, които са го избрали, както и да бъде релативно почтен. 

По въпроса за образованието той съобщи, че дебатът е извънредно безреден. " От една страна има носталгия по това, което е било, когато ние сме били възпитаници, въпреки това има напъни за въвеждане на непознати модели, едни желаят децата от ден на ден да учат, други смятат, че образованието е по-важно и по този начин нататък ", добави проф. Даниел Вълчев.

" Когато аз завършвах гимназия във Варна, имаше една известна ария, която и в този момент понякога се върти, " Един неразлъчен клас “. В нея има следното изречение – " След петия час “. Вие да сте чували някой, който приключва гимназия, да има по пет часа? Нищо сходно. Децата, които са трети-четвърти клас, към този момент имат по шест-седем часа, т.е. количеството време, което децата прекарват в учебно заведение, не е намаляло. То се е нараснало. Увеличили са си и учителите, макар намаляването на броя на децата. Значително се е нараснал и образователният материал ".
ТЕМА преди 1 час 1522 преди 2 часа 2056 преди 19 часа 2181
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР