Някогашният холивудски титан Харви Уайнстийн получи допълнителни 16 години затвор

...
Някогашният холивудски титан Харви Уайнстийн получи допълнителни 16 години затвор
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн помоли съда за милост, но получи още 16 години затвор

Някогашният холивудски исполин Харви Уайнстийн получи спомагателни 16 години затвор поради изнасилването на актриса през 2013 година Това е следващата присъда, която той получава - през 2020 година продуцентът беше наказан на 23 години затвор по обвинявания за полов тормоз.

70-годишният мъж към този момент излежава 23-годишната присъда в пандиза в Ню Йорк, само че времето му там наподобява ще е по-дълго от предстоящото. Малко преди да се произнесе съда, Уайнстийн помоли за благосклонност:

" Моля ви, не ме осъждайте на пожизнен затвор. Не го заслужавам ", сподели тогавашната холивудска звезда пред съда.

Той беше седнал в инвалидна количка и беше облечен в кафяво затворническо облекло, предава кореспондент на " Ройтерс ". Обвиненията по делото бяха свързани със полов тормоз, който той е упражнявал върху някогашен модел и актриса в хотел в Лос Анджелис през февруари 2013 година

Обръщайки се към съда през сълзи и с трептящ глас, дамата съобщи, че е била " доста щастлива и уверена жена ", до момента в който Уайнстийн не я е изнасилил. След това " изгубих идентичността си. Мислех, че никой не може да ме обича. Бях съкрушена, празна и самотна ", описа тя.

16-годишната присъда, постановена от съдията от Върховния съд Лиза Ленч, е по-лека от оптималните 24 години, предложени от прокуратурата, само че надалеч по-строга от присъдата, поискана от юристите на Уайнстийн. Те желаеха клиентът им да получи не повече от три години.

Повече от 80 души са подали тъжби за изнасилвания и непозволени дейности против Уайнстийн, датиращи още от края на 70-те години на предишния век. Уайнстийн продължава да твърди, че е почтен и че е жертва на " режисура ".

В изказване пред съда той сподели, че не познава дамата, завела делото против него, и я упрекна, че лъже за пари.

" Това е измислена история. Тя е актриса и може да пуска сълзи. Моля, не ме осъждайте на пожизнен затвор ", сподели Уайнстийн пред съдията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР