Някога представяли ли сте си, че 2020 година просто ще

...
Някога представяли ли сте си, че 2020 година просто ще
Коментари Харесай

2020 година в цитати: Януари, февруари, карантина, Гърция, декември

Някога представяли ли сте си, че 2020 година просто ще свърши? И аз не! Сред маски, ограничения, КПП-та, заповеди до обед, разпореждания за домашно, политическа акробатика, доста горест и подвиг, тези 12 месеца са към края си.

По традиция един от обичайните годишни обзори на е отдаден на най-сполучливите цитати, изречени обществено в това, което се назовава " обществено-политически дискурс ". Дали е смешно, сами ще прецените, драги читатели. На мен не ми е!
Може би най-точният разбор в едно изречение за 2020-та изрече в ефира на утринния блок на bTV конституционният арбитър проф. Атанас Семов, разяснявайки всички неприятни неща, които годината донесе на света:    
Година, която минава под знака на световна пандемия, както и мощен песимизъм от страна на българина във връзка с COVID-19, добре се вписва и в определението на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев:  Проф. Кантарджиев постоянно прибягваше до комично-весели подходи, с цел да сe разведрява ситуацията по време на постоянните брифинги на Националния действен щаб за битка с ковид. Друга негова мисъл, която остава запаметяваща се, е обвързвана с аргумента, че хигиената е най-силният имунитет против заразни заболявания: .








Разбира се, не липсваха и рецензии към размишленията на професора. Под формата на крилати изречения в предаването
някогашният вътрешен министър и водач на партия АБВ Румен Петков изясни, че съгласно него      


" Слушах сътрудника от Китай – по какъв начин изследват цели градове. Знаете ли какво е сега у нас? Половината от тези, които се разхождат по улицата, знаят доста добре, че са заболели от COVID-19. Част от тях са с позитивни антигенни проби, само че никой не ги е карантинирал, тъй като към момента пациент с позитивен бърз антигенен тест не значи за страната, че е болен. Той вероятно може да получи болничен от нас, само че не може да бъде длъжен да си стои у дома. В резултат на което има заболели, които продават по магазините, които вървят на работа и заразяват своите сътрудници. Това е нещо, с което ние няма да се оправим. Това е една лавина, която към този момент е тръгнала, която набира скорост и ние каквото и да вършим оттук насетне към този момент сме изпуснали момента ", изясни още по-рано в ефира на bTV доктор Чобанова.
Та по този начин към COVID-19. Положението до неотдавна безусловно си беше:   




  
С повече старание и отдаденост, за какво да сме скептични във връзка с положителните резултати измежду подрастващото потомство. Особено със знанията по-родния български език! Той се упражнява много старателно от американския дипломат у нас Херо Мустафа. Дали обаче българският министър-председател практикува на собствен ред британски, той ще си каже:  , означи   Борисов в началото на тази година по време на конференцията от срещата за стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати. Борисов направи изявлението, откакто Мустафа стартира да приказва преди него и поговори известно време и на български език, като сподели, че " тази невероятна страна, тези българи, които срещам всеки ден, заслужават най-хубавото за тях и децата им. Това е същинският смисъл на тези диалози ". Българският министър председател уточни и че " сме малко чепати ", когато доста ни натискат.








Тоест, хубаво е да практикуваме езици, даже в онлайн среда, защото те ни разтоварват от сковаността да поддържаме връзка с чужденците. За други форми на вдървеност обаче приказват още представители на властта - изключително когато жителите стачкуваха над 150 дни по улици и площади с претенции за оставка на кабинета и основния прокурор .   , разяснява пред bTV 
А мотивите за недоволството на обществото бяха многочислени: акцията на " Росенец ", записи, фотоси, чекмеджета, непремерени изявления на овластени лица.   


А във връзка свадите със записите и фотосите от спалнята му, министър председателят бе безапелационен:    бел. ред. - Румен Радев
Всъщност като фиктивен мотив за митингите бе акцията в парк " Росенец " на някогашния вътрешен министър и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов. За нея другият водач на демократичното обединяване, о.з. военачалник Атанас Атанасов, съобщи:
За това по какъв начин се уреждат връзки в страната, ни обясни в ефира на bTV упрекнатият в присъединяване в незаконна група за импорт на отпадък от Италия предприемач Пламен Бобоков, един от притежателите на " Монбат " и " Приста ойл ".   , сподели Бобоков на водещия Антон Хекимян. И добави: "
Впрочем, като се заговорихме за връзки и вземане-даване, сещате ли се за едни акции, разнасяни на места като писани яйца. През май журналистът Сашо Диков влезе в ролята на нещо като пощальон на Васил Божков и опита да съобщи акциите на футболния тим " Левски " на министър-председателя, на чието име те бяха джиросани. Пред Министерския съвет тогава настана същинска дисхармония, която наложи медийният консултант на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова да успокоява пристрастеностите.   





Далеч по-ласкави обноски, наред с десетките кавги, бяха демонстрирани в Народното събрание обаче. Като същински джентълмен, заместник-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов се обърна към Цвета Караянчева с думите: 
И още един фасон на отношение. Този път към водната рецесия в Перник:  

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР