Някога предполагали ли сте, че дрехите в едни най-емблематичните холивудски

...
Някога предполагали ли сте, че дрехите в едни най-емблематичните холивудски
Коментари Харесай

Запознайте се с DEMOBAZA, българската марка, която е на сцената с Бийонсе и в гардероба на Дюн

Някога предполагали ли сте, че облеклата в едни най-емблематичните холивудски филми са дело на български дизайнери? Или че същите облекла са любимец на звезди като Джанет Джексън и Бийонсе? И двете сега ги носят на концертите си, като имайте поради, че турнето " Renaissance " на Бийонсе е второто най-касово в Съединени американски щати за 2023 година и.

Та даже и да не сте предполагали, обстоятелствата са обстоятелства. Дрехите на българския бранд DEMOBAZA са съществена част и от продукции като " Стар Трек ", " Междузвездни войни ", " Матрицата ", " Игрите на глада ", " Заразно зло " (носени от Мила Йовович), " Черната пантера ", " Мъже в черно 2 " и последно кино шедьовъра " Дюн ".

По жанровете на изброените заглавия можем да се ориентираме, че става въпрос за така наречен футуристичен дизайн, прочут още като дистопична мода, тъмен изискан, пост-апокалиптична мода или облекло на бъдещето.

Разбира се, тези тематики не са нови в стилния дизайн и съществуват от края на 30-те години на предишния век. През годините светът е виждал сбирки, повлияни от въпросните трендове от фешън къщи като Chanel и Balenciaga. По време на есенните шоута през 2020 година футуристичният жанр доминираше в значително европейски сбирки, в това число и в грима, с което отразяваше здравната рецесия около пандемията.

`Запознайте

Кой стои зад DEMOBAZA

Брандът е учреден през 2007 година от мъж и жена, известни под креативните псевдоними Демо и Тоно. Именно креативното дуо стои зад дизайна на облеклата, като черпят ентусиазъм от природата, най-вече пустинята, в досегашните си сбирки.

DEMOBAZA стартира като онлайн магазин и след това се развива до фешън лейбъл с лимитирани сбирки, които стават любимец на доста хора в креативните промишлености. Както и на мнозина от най-разпознаваемите звезди от поп-културата - Мадона, Джей Зи., Джъстин Бийбър, Кание Уест, Риана, Пинк, Граймс, Малума, Джей Балвин и още.

Първото им интернационално фешън шоу е за сбирката им от сезон Пролет/Лято 2012 г, а през днешния ден облеклата им са част от стратегиите на стилните сцени в Ню Йорк, Париж и Милано.

И до ден сегашен Демо и Тоно шият огромна част от мосрите за облеклата на ръка, тъй като вярвят, че най-краткият път сред концепцията и реализацията минава през личните им пръсти.

,,Това е най-голямото наслаждение за нас. Също по този начин вършим и фотографията на марката, всичко е " домашно ", тъй като обичаме процеса ", споделят Демо и Тоно в изявление за The Fox Magazine.

От материала на изданието излиза наяве, че пристрастеността на българите към модата може да се наблюдава до детството им.

Тоно е израснала в работното място на баба си, която ръководи лично шивашко ателие за облекла по поръчка в продължение на доста години. От там тя придобива познания за целия развой на разработване на кройки и адаптирането на размерите към клиентите. Междувременно Демо е,,отгледан в фамилното произвеждане на обувки и облекло ".

 Demobaza, Джанет Джексън

Последните концерти на Бийонсе и Джанет Джексън

Малката сестра на Майкъл Джексън, Джанет Джексън, от години облича тоалети на DEMOBAZA за концертните си изяви. Последно тя и таньорите ѝ са снимани с облеклата на българския бранд преди дни на участия в Атланта и Сакраменто.

По-интересна обаче може би е изявата на поп иконата Бийонсе през лятото.

За турнето " Renaissance " тя и френското танцово дуо Les Twins, което е на сцената с нея от 10 години насам, носят няколко тоалета от DEMOBAZA - за концерт в Ню Йорк в края на юли. Тогава Бийонсе и таньорите са с тесни костюми по тялото от рефлективна материя.

 DEMOBAZA, Бийонсе концерт, Блу Айви Картър

На друго присъединяване в Минеаполис те са с отличителни червени тоалети. Дрехите са от сбирката на марката за Есен/Зима 2022 година ``Metatron ", а най-привлекателната част от присъединяване е включването на дъщерята на Бийонсе и Джей Зи. - Блу Айви Картър. 11-годишното момиче се причисли на сцената, също облечено в персонализираната алена визия на DEMOBAZA.

,,Изборът на DEMOBAZA за това грандиозно събитие бележи доста достижение в света на модата, защото за първи път международна поп икона избира българска фешън марка за дрешника си на турне. Това е доказателство за възходящото интернационално самопризнание на марката и способността му да прекрачва границите в стилната промишленост. ", гласи изказване в блога на DEMOBAZA.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР