Някакви хора в парламента решават да вземат да свършат някаква

...
Някакви хора в парламента решават да вземат да свършат някаква
Коментари Харесай

Дъно няма. Парламентът е черна дупка

Някакви хора в Народното събрание вземат решение да вземат да свършат някаква потребна работа и да оказват помощ на българи, чиито животи са наранени от тежки проблеми. Веднага обаче едни други „ хора “ в същия този парламент вземат решение, че в този момент им е паднало да си вършат шегички и се из**рат освен на труда на сътрудниците си, само че и посред цялото Народно заседание. Звучно и с плисък. 

Някакви „ депутати “ през днешния ден се подигравали на психичноболни пациенти, употребявайки ги като нарицателно, с което да наскърбяват сътрудниците си, с цел да се вършат на забавни. 

Израждане и Руди Гела се набримчили да се вършат на комедианти за следващ път. И за следващ път ще би трябвало да им кажем, че не стават. 

Подигравките с хора, имащи заболяване, е типично за неособено развитите – било то възрастово дребни, било умствено дребни. Тези „ депутати “ на възраст не са дребни, остава да е другото. Но пък ние си го знаехме и преди, просто не знаехме какъв брой е ужасно ситуацията на третия им етаж, сред ушите. Сега имаха опцията да ни го покажат. 

По принцип, всеки има право на мнение, също по този начин и на персонална независимост. Когато обаче си депутат, мнението ти обвързва институцията. Тоест, държанието им се пояснява ето по този начин: не Драганчо и Петканчо, а БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ се подиграват на психичноболните хора. И това към този момент е проблем. 

Те настойчиво отхвърлят да схванат, че масата у дома и трибуната на Народното събрание не са едно и също.

Лафчетата, които си пускат на дамата дòма или на приятелчетата си в кръчмата, да си ги пазят за тях си; обществено те са лицето на страната. Лицето, не задните елементи. Трябва да спрат да ги бъркат. 

А това „ лице “ на тази „ страна “ през днешния ден се изплези на болните, подигра им се и им сподели междинен пръст. 

А хората с психологични болести са обект на насмешки от страна на институциите от десетилетия. Малко им беше това, трябваше и да изтърпят опитите на Израждане и Руди Гела да се вършат на комедианти на техен тил. 

Грижата за психичноболните в България е ужасяваща. Мнение на доста хора, които са добре осведомени с казуса. Няма предварителна защита, няма наблюдаване, няма звена за помощ на хора в риск, има единствено затваряне в „ лечебни заведения “ и толкоз. Тъпчене с някакви изпилващи мозъка медикаменти и държане надалеч от обществото. Лечение? 0,01%... евентуално и по-малко. 

Преди 1989 година хората с психологични болести бяха затваряни в „ лечебни заведения “ по далечни краища в планини и горите тилилейски. Затова през днешния ден доста от почитателите на Израждане с пяна на уста изясняват, че „ едно време не е имало луди “; по същия метод както и не е имало престъпност, съгласно тях – беше неразрешено да се написа за нея, не я виждаха и по тази причина смятаха, че я няма. 

По тази велика логичност – се е появила след 1989 г. 

Щрауси с глава в пясък; и им е добре по този начин. Колкото по-малко информация имат, толкоз по-добре си живеят. 

През идващите десетилетия помощта за хората с психологични проблеми беше по-скоро доброволческа от уредници на групи за взаимопомощ, търсещи ноу-хау по всякакви непознати книги, правещи от нищо нещо и така нататък Но това е неприложимо единствено за избрани случаи, до несъмнено равнище. 

Официалната „ помощ “ е насмешка. Няма какво да се лъжем. 

Представете си по какъв начин се усещат те. Сега си представете по какъв начин се усещат околните им. Знам какво си мислят някои от вас – че „ те не схващат “ какво им е, защото… 

Първо това не е правилно за огромната част от хората с психологични болести. Психичните болести не са едно и две. Те са набор с разнообразни тежести. Второ, даже да приказваме за „ подобен “ случай, то той – както знаете – има близки. Знаете, нали? И тези хора през днешния ден (понеже им е малко другото) трябваше да изтърпят и нефелните опити на копейките и Руди Гела да се вършат на комедианти. 

И кому е нужно това? 

Между другото, ето и депутатката Белобрадова показва едно мнение, което аз имам от дълго време и което считам скоро да доразвия в тематика – а точно, че в българската политика е цялостно с хора, които – самите те – имат потребност от помощ. Хора с контузии от детството (99% съм сигурен, че всред копейките е цялостно с такива), хора, намразили света и решили да му отмъщават, решили, че имат правото единствено да вземат от него, тъй като надали не той им е задължен, поради отношението му към тях, хора без естествени наставнически модели – принуждение в фамилията, татковци пребивали майките им, самите те били подценявани деца, настрана от това, считам, че е цялостно с нарциси и социопати (две доста разнообразни неща, да не се бъркат), болното его на тези хора показва доста проблеми, желанието им за отплата над всичко… и още, и още. 

Но ето какво е написала Белобрадова в персоналния си профил:

„ Днес в Народното събрание гласувахме основаването на Временна комисия за отбрана на правата на психичноболните пациенти по самодейност на  Стела Николова. Грижата за психичноболните хора в България е ужасяваща. Бюджетът е незабележим и цялата система, която има единствено един отговор - хоспитализиране, е средновековна. Имаме доста работа. 

Това, което не чаках, е, че тематиката същински ще разтревожи доста сътрудници и в припадък на невроза, няколко депутати излязоха да се подиграват с психологичните заболявания, да наскърбяват други сътрудници на " психичноболни " и да се смеят с цялостен глас, до момента в който се пляскат по крайници. Пример за пърпорене по краката е господин Костадин Костадинов. 

Аз знам, че това е контузия. В нашата специалност психологичното натоварване е голямо и доста сътрудници не осъзнават, че излизат да се кривят в клоунади по тематиката, да се хилят и да се държат детско, тъй като действително имат потребност от поддръжка и доста от тях затъват в обсесивни, депресивни и други положения. 

Грижата за себе си е началото за смяната, сътрудници “. 
 



___________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР