NVIDIA Corp. обяви на Computex 2023, че е започнала масовото

...
NVIDIA Corp. обяви на Computex 2023, че е започнала масовото
Коментари Харесай

NVIDIA започна масовото производство на суперчиповете Grace Hopper за генеративен AI

NVIDIA Corp. разгласи на Computex 2023, че е почнала всеобщото произвеждане на суперчипа GH200 Grace Hopper, предопределен за създаване на Национална разузнавателна служба системи и генеративни платформи за изкуствен интелект (AI). Очаква се продуктите да бъдат признати от водещите снабдители на облачни услуги и хиперскейлъри, в това число Гугъл, Meta и Microsoft.

Grace Hopper включва процесора NVIDIA Grace Arm и ускорителя NVIDIA H100. Кристалите са свързани между тях посредством NVLink-C2C шина, осигуряваща пропускателна дарба от 900 GB/s: почти седем пъти по-голяма от PCIe 5.0.

„ Генеративният изкуствен интелект бързо трансформира IT пространството, предоставяйки нови благоприятни условия и ускорявайки откритията в опазването на здравето, финансите, бизнеса и доста други промишлености. С представянето на суперчиповете Grace Hopper производителите от целия свят скоро ще стартират да вкарват по-производителни и ускорени инфраструктури за решение на ИИ проблеми от корпоративен клас, основани на неповторими масиви от данни “, сподели Иън Бък, вицепрезидент на HPC бизнес звеното в NVIDIA.

Твърди се, че броят на производителите на сървъри с ускорителите на NVIDIA включва такива компании като Cisco, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo, Supermicro, Eviden (Atos). Тайванските сътрудници включват AAEON, Advantech, Aetina, ASRock Rack, ASUS, GIGABYTE, Ingrasys, Inventec, Pegatron, QCT, Tyan, Wistron и Wiwynn. Продуктите NVIDIA H100 към този момент са включени в платформите на доставчиците на облачни услуги AWS, Cirrascale, CoreWeave, Гугъл Cloud, Lambda, Microsoft Azure, Oracle Cloud, Paperspace и Vultr.

Системите от последващо потомство, основани на NVIDIA Grace, Hopper и Ada Lovelace, ще оферират поддръжката на цялостния набор от програмен продукт на NVIDIA, в това число NVIDIA AI Enterprise, NVIDIA Omniverse и NVIDIA RTX. Платформите, основани на суперчипа GH200 Grace Hopper, ще са налични по-късно тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР