Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на

...
Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на
Коментари Харесай

Нургюл Салимова с нова загуба в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова позволи втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за международната купа по шахмат в Торонто, Канадка. Българката отстъпи с черните фигури на представителката на Индия Хумпи Конеру в партия от 11-ия кръг след 90 хода и над пет часа игра.


Салимова, чиято единствена победа до момента в конкуренцията пристигна точно против Конеру, този път не съумя да пречупи съпротивата на 37-годишната индийка. Решителна за крайния излаз се оказа пешката допълнително на Конеру. Нургюл по този начин и не съумя да стигне най-малко до реми.

Поражението остави 20-годишната ни шахматистка на осмата позиция в подреждането с актив от 4 точки. До този процес се стигна след изненадващата победа на индийката Вайшали Рамешбабу над Александра Горячкина от Русия. Така Рамешбабу има към този момент 4.5 точки. С толкоз в актива е и украинката Анна Музичук, която направи реми с Лей Тинцзие от Китай. В последната партия от кръга другата китайка – Тан Чжони, се върна на първото място след победа с белите фигури над Катерина Лагно и е с актив от 7.5 точки. Втора е Тинцзие със 7, а третата позиция поделят три състезателки – Конеру, Горячкина и Лагно, с по 5.5 пункта.

До края на шампионата остават три кръга. В идващия си дуел Салимова ще играе с белите фигури против лидерката Чжони. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР