Нургюл Салимова – най-младата шампионка на България за жени за

...
Нургюл Салимова – най-младата шампионка на България за жени за
Коментари Харесай

Световна шампионка по шахмат с благотворителна кауза за децата на Бургас

Нургюл Салимова – най-младата шампионка на България за дами за всички времена, ще бъде главният сеансьор в благотворителен шахматен сеанс, проведен от Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ в интерес на гениите на Бургас.

Нургюл е интернационален занаятчия по шахмат за мъже и интернационален гросмайстор при дами, международна и европейска шампионка за девойки и неколкократен лауреат на Фондацията, подкрепяща развиването на даровити деца и младежи. През 2019 година младата шахматистка печели наградата на Фондацията, който ѝ обезпечава присъединяване в Европейското състезание по блиц и интензивен шахмат в Монте Карло, Монако.

„ Вече единадесет години откриваме, поддържаме и развиваме сполучливо гениите на България. Избрахме за идея на събитието ни събирането на средства за създаване на знак на надарените деца на град Бургас, тъй като считаме, че триумфът би трябвало да бъде отличен и откроен. Добрият образец би трябвало да бъде показан и да служи за ентусиазъм на младежите. “ – разяснява Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и основател на Център за млади гении, Бургас. 

„ Бургас е град на гении и по тази причина ние имаме вяра, че тук би трябвало да бъде положен първия знак на гения, надяваме се да ни последват и на национално равнище. “, добавя майсторът на спорта и дълготраен треньор на международната ни шахматистка – Живко Жеков.

Сеансът ще се организира на 26. 11. 2022 година от 16:00 ч. в конферентната зала на хотел България, а всеки, който желае да се допре до гений на международно равнище и да премери сили с най-хубавата измежду най-хубавите в шахмата, може да го направи като се записва на:

Любителите на интелигентната игра ще имат две благоприятни условия – да играят против международната ни шампионка, като входът с право на игра е 100 лева, или да бъдат гост-наблюдатели, като входът без право на игра е 50 лева А който няма опция да се включи в деня на събитието, може да стане спонсор и да поддържа идеята посредством подаяние през онлайн платформата на събитието:

Благотворителната самодейност ще се организира под егидата и с присъединяване на господин Димитър Николов, кмет на Община Бургас и със съдействието на хотел България и Digihub, сътрудници на уредниците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР