Нужен ли е на София нощния градски транспорт? Не, смята

...
Нужен ли е на София нощния градски транспорт? Не, смята
Коментари Харесай

Нужен ли е нощният транспорт в София? Да, потвърди СОС

Нужен ли е на София нощния градски превоз? Не, счита общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, който предложи прекъсването му на постоянното съвещание на Столичния общински съвет през днешния ден. Нощният превоз бе спрян през лятото поради пандемията в последните години.

То бе направено по време на отчет на зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и общинския консултант на ПП-ДБ-СС Андрей Зографски, обвързван с смяна на маршрута на трамвайни линии и на една от нощните линии на градския превоз, при която има огромни закъснения.

Доводът на Контрера е, че градският превоз в столицата по този начин или другояче е в рецесия поради сериозния дефицит на водачи.

" На месец нощният градски превоз коства 128 хиляди лева и работата на девет водачи, на които се заплаща и по нощна цена. И всичко това за 3600 пасажери ", означи той. 

Според него доста по-важно е да се подсигурят пробег и водачи за главните линии, с които хората вървят на работа и децата на учебно заведение, вместо да се возят по 100 души на нощ в четирите линии на нощния превоз. Контрера уточни още, че в този тип нощния превоз не е опция и маршрутът му също би трябвало да се премисли. 

От ПП-ДБ-СС акцентираха, че нощен превоз има във всички европейски столици, той не се употребява единствено от купонджии, а и от доста хора, които работя по необикновена част от денонощието. Както и че нощните линии не са най-неефективните в мрежата.

" Има рейсове, които са доста по-малко натоварени от нощните линии и в случай че се гледа единствено икономическия фактор, всички села би трябвало да останат без градски превоз ", означи Зографски.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС също поддържа Контрера, като означи, че има дефицит на човешки запас и водачите " прегарят от отмалялост ". Но акцентира, че кардинално е " за " нощния превоз.

" Не може да се приоритизира нещо, което е по-скоро като брошка политическа ", сподели той. 

Според данни от ЦГМ от 2019 година, когато е имало летен нощен превоз за последно, е имало същото натоварване, като през есента, означи водачът на Секретен сътрудник Борис Бонев.

" Отново по данни на ЦГМ, до момента не е имало пасажери, които са създали опит да се возят без билет в нощния градски превоз. Не е имало и нито един случай на набези, рейсовете са снабдени с камери ", сподели още той. " Не е редно 1,5 млн. души да останат без нощен градски превоз. "

Неочаквано болшинството ГЕРБери не поддържаха концепцията на Контрера и предлагането не мина.

" Аз ви убеждавам в един миг ще се наложи навръх Спаси София и на зам.-кмета по превоза да внасят отчети за понижаване на разписанията, тъй като няма да има и водачи, и техника, с цел да се извършват сегашните ", предизвести общинарят на край.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР