Нужен е таван на надценката на храните, облагане на свръхпечалбите

...
Нужен е таван на надценката на храните, облагане на свръхпечалбите
Коментари Харесай

ВМРО иска таван на надценката на храните, облагане на свръхпечалбите в енергетиката и връщане пари на потребителите

Нужен е таван на надценката на храните, облагане на свръхпечалбите в енергетиката и връщане пари на потребителите. Държавата да възвърне на притежателите на МПС събраните спомагателни средства от налози и данък от високите цени на горивата.

Това предлага като незабавни и изцяло използвани в най-близко бъдеще ограничения за справяне с ескалиращите рецесии в България. Първите две хрумвания не са нови – те бяха показани поетапно обратно в годините. Първата беше отхвърлена от 44-тото Народно събрание, а втората изцяло неглижирана от последващите парламенти.

Сега ставаме очевидци на шумни популистки лозунги за отчасти понижаване или цялостно отпадане на Данък добавена стойност на съществени артикули, помощи „ на калпак “, облекчения за литри гориво на кола или семейство (не става ясно). Всичко това е несъстоятелно, изключително на фона на безапелационните ограничения, подхванати от прилежащи държавни управления, като гръцкото да вземем за пример, което отпуска за подкрепяне на всяко домакинство по 600 евро всеки месец.

Обсъжданите у нас от Министерски съвет и Народно събрание финансови инжекции са бюджетно несъвместими и са следващата димка за пред обеднялото българско общество и изпадналия в цялостен финансов колапс бизнес. Ето за какво ние предлагаме нещо, което искахме да се одобри още преди 3 години, а точно - смяна в Закона за отбрана на потребителите посредством възобновяване на член 59, алинея 3, за прекъсване на спекулата с цените, а точно: маржът на облага на избран от Министерски съвет пакет от артикули и артикули за търговците да не може да бъде по-висок от този на производителите. Това ще докара до: по-устойчиво развиване на производителите; прекъсване на безразборното повишение на цените от търговците и като краен резултат - намаление на цените в тази обществена кошница.

По отношение на цените на тока и газа, още напролет на предходната година, когато към този момент бяха на разположение всички индикации за зараждаща се енергийна рецесия, ние от предложихме още една мярка, която ще помогне на хората и бизнеса. Тя включва облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електрическа енергия и подкрепяне на всички крайни консуматори от тези средства. В момента от цената на тока печелят компании, свързани с избрани политически и олигархични кръгове, до момента в който бизнесът и семействата изнемогват. Поставихме на дневен ред и опцията да се спре износът на на ниска цена български ток. Отново без ответна реакция от властимащите.

Третата мярка е обвързвана със притежателите на коли. От високите цени на горивата страната събира повече налози и акцизи от тези на база на миналата година. И вместо нелепи отстъпки с неразбираеми параметри (за кола, за човек или за цяло домакинство), дано ръководещите почерпят от немския опит преди години като върнат на всеки регистриран автомобил, за който се заплаща налог, съответна сума, която ще бъде отчислена от свръх-събраните бюджетни доходи на база приблизително ползване за годината. Прост и ефикасен способ - 200, 300 или 500 лева, колкото покаже статистиката.

Това написа в своя Facebook профил като предложение съпредседателят на.

Това са съответни стъпки за действителна помощ на семействата и бизнеса. Стига това ръководство ни е пробутвало евтини захаросани близалки за отклонение на вниманието. Празните приказки няма да изпълнят хладилника на българите. Те имат за цел само да вършат заслон, до момента в който съответни лица и компании забогатяват, фалирайки България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР