Нужда от време, за да преживея бурята - казва депортираният

...
Нужда от време, за да преживея бурята - казва депортираният
Коментари Харесай

Имах нужда от време, за да преживея бурята: какво значи титлата от Уимбълдън за депортирания и охулен Новак Джокович -

Нужда от време, с цел да " преживея бурята " - споделя депортираният от Австралия и порицан Новак Джокович.

Вчера от най-стария и влиятелен шампионат по тенис в света - Уимбълдън, с която сбирката му от титли от Големия шлем се усили на 21, единствено с една по-малко от Рафаел Надал и с една повече от Роджър Федерер. Заради събитията към тазгодишния му сезон тъкмо тази купа значи повече - признава Джокович.

Началото на 2022-ра не беше славно и под овациите от трибуните на най-големите кортове. Един от най-големите тенисисти за всички времена беше арестуван от австралийските управляващи, оставен в ареста и депортиран от страната през януари поради отхвърли му да се имунизира против COVID-19. Така някогашният №1 бе спрян от присъединяване в първия за годината шампионат от Шлема - Australian Open - шампионатът, на който е спечелил най-вече трофеи в историята на тениса - 9. Той получи отвод без значение от безапелационното здравно умозаключение в негова изгода. Спорът с управляващите продължи 10 дни, след които визата му беше анулирана. Джокович получи и 3-годишна възбрана за издаване на виза.



Снощи Джокович победи на финала тенисист точно от Австралия. Той се наложи в четири сета над Ник Кириос, който в действителност бе един от дребното, които нито охулиха, нито си замълчаха, а поддържаха Джокович за решението му за КОВИД имунизацията.



" Тази година стартира по метода, по който стартира и това несъмнено ми се отрази през първите няколко месеца на годината - сподели след успеха 35-годишният сърбин. - Като цяло не се усещах добре. Психически, прочувствено не бях на положително място. В този миг осъзнах, че ще отнеме известно време, че би трябвало да бъда толерантен и рано или късно ще се озова в оптимално положение. "

За Джокович извоюваната купа е " и облекчение, като се има поради през какво прекосих тази година ". Сега " прахта е изтупана " и Джокович възнамерява да приоритизира огромните шампионати и да играе там, " където се усещам най-добре ".

Решението му за имунизацията обаче затвори вратите пред него и за шампионатите в Съединени американски щати, а там следва последният шампионат от Шлема, Откритото състезание на Съединени американски щати (US Open). Но сърбинът отстоява решението си: " Не съм имунизиран и не възнамерявам да се имунизирам, тъй че единствената добра вест, която мога да имам, е да отстранен наложителната зелена карта за ваксина или освобождението ", сподели той.

Треньорът му и някогашен първенец от Уимбълдън Горан Иванишевич назова завръщането на Джокович към тениса след проблемите в Австралия " мъжество ". След нещо такова хора в никакъв случай не се завръщат към тениса. Невероятно е по какъв начин се е възстановил и по какъв начин е минал през това. За мен това е в действителност мъжество. Не беше елементарно да се върне да играе тенис. Сега е по-добре. Знае къде може да отиде, къде не може. По-лесно е ", споделя хърватинът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР