Новозеландецът Филип Арпс получи присъда от 21 месеца затвор заради

...
Новозеландецът Филип Арпс получи присъда от 21 месеца затвор заради
Коментари Харесай

Новозеландец влезе в затвора за споделяне на видео от атентат

Новозеландецът Филип Арпс получи присъда от 21 месеца затвор поради това, че е споделил в интернет видеото, на което онлайн се предаваше терористичното нахлуване против мюсюлмани в град Крайстчърч.

Той разпратил видеото до 30 души, както и да другар с молба да го обработи по този начин, че да включва панорама като през оптичен мерник и брояч на убитите след всеки гибелен изстрел. Местно издание заяви,че подсъдимият възнамерявал да популяризира подобен " страховит " вид за избиването на 51 души в джамия и ислямски център през март.

Според съдията в изявленията на Арпс се виждало, че ненавижда мюсюлманите и че това, което е направил, е закононарушение от ненавист. Проява на " особена свирепост " е било желанието му да продължи да споделя записа в дните след нещастието, потресла страната и света.

Съдията отхвърли да направи обществено притежание какво се съдържа в заключението преди произнасянето на присъдата, тъй като това щяла да се схване от наказания като особена чест за него.

Това не е първото нарушение на 44-годишния бизнесмен, признал се за отговорен през април. През 2016 година той бе наказан за това, че е оставил свинска глава на оградата на нападнатата по-късно джамия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР